Hyppää sisältöön

Lahti Climate Leadership Coalitionin jäseneksi

Climate Leadership Coalition (CLC) on hyväksynyt Lahden kaupungin organisaatiojäsenekseen.

– Lahti on kansainvälisesti arvostettu ilmastotyön edelläkävijä ja Suomen johtava ympäristökaupunki. Euroopan komissio valitsi Lahden Euroopan ympäristöpääkaupungiksi 2021. Olemme leikanneet päästöjämme jo 70 % ja tähtäämme hiilineutraaliksi vuonna 2025. Toimimme tiiviissä yhteistyössä muiden kunnianhimoisten toimijoiden kanssa kestävien kaupunkien luomiseksi. CLC:n yritykset ja muut toimijat ovat meille erinomaisia kumppaneita, sanoo Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen.

CLC keskittyy strategiansa mukaisesti kehittämään kansainvälisiä ja pohjoismaisia hiilineutraaliuteen tähtääviä hankkeita metsä-, maatalous-, energia-, liikenne- ja muilla sektoreilla sekä aktivoimaan kansalaisia ilmastomyönteisiin valintoihin. Yhdistys kehittää myös keinoja hiilidioksidin hinnoittelun vaikuttavuuden parantamiseksi.

CLC on jäsenmäärältään EU:n suurin ilmasto-businessverkosto. Jäsenistöön kuuluu 63 organisaatiota, joiden markkina-arvo kattaa yli puolet Helsingin pörssistä. Koalition jäsenet uskovat, että yhteiskunnan siirtyminen kohti kestävää taloutta ja kulutusta ei ole ainoastaan mahdollinen, vaan myös taloudellisesti kannattavaa.