Hyppää sisältöön

Lahti hakee kansainvälisen urheilukongressin isännäksi

Tapahtuman saaminen lisäisi kaupungin houkuttelevuutta monipuolisten urheilutapahtumien kotina ja kansainvälisesti kiinnostavana matkakohteena.

Lahden kaupunginhallitus päätti maanantaina, että Lahti osallistuu hakuprosessiin, jossa valitaan kansainvälisen moottoripyöräilyliiton palkintogaalan ja järjestökongressin isäntäkaupunki 2022.

Päätöksen ehtona on, että kaupungin järjestämiskustannukset ovat enintään 300 000 euroa. Kustannuksia pyritään jakamaan yhteistyökumppaneiden kanssa. Arvioiden mukaan tapahtuma toisi alueelle 1,5 miljoonaa euroa. Tämä muodostuisi osallistujien pitkästä viipymisestä kaupungissa ja oheistoimintojen, kuten hotellien ja ravintoloiden käyttämisestä.

–On hienoa, että Suomi profiloituu myös kansainvälisten järjestökongressien järjestäjämaana ja Lahti järjestäjäkaupunkina, koska Suomessa on paljon osaamista eri lajeissa. Suomi on tunnettu erilaisena urheilun arvokisojen järjestäjänä ja on hienoa, että Suomi profiloituu entistä vahvemmin myös urheilukongressien saralla. Jatkamme yhteistyötä ja neuvotteluita kongressin järjestelyiden osalta Lahden kaupungin kanssa, toteaa opetus- ja kulttuuriministeriön liikunnan vastuualuejohtaja Tiina Kivisaari.

Viikon ohjelmassa on kaksi päätapahtumaa: Kansainvälisen Moottoripyöräilyliiton (FIM) yleiskokous ja FIM Award -gaalaillallinen, joka on moottoripyöräilyn suurimpia juhlatilaisuuksia. Jos tapahtuma saadaan Lahteen, gaala järjestetään Sibeliustalossa. Järjestökongressi toisi Lahteen lähes viikoksi noin 800 vierasta ja 115 kansallista lajiliittoa eri puolilta maailmaa.

Lahti täyttää FIM:n vaatimukset isäntäkaupunkina, jotka ovat muun muassa kestävä kehitys, erinomaiset saavutukset moottoriurheilussa, turvallisuus, oikeudenmukaisuus ja alan ruohonjuuritason toiminta.

Järjestäjäkaupunkina toimiminen vahvistaisi Lahden kaupungin imagoa merkittävien kansainvälisten urheilutapahtumien ja kongressien kotikaupunkina. Tapahtumaviikkoon olisi myös mahdollista aktivoida koko kaupunki ja yhteistyökumppanit mukaan.

–Tapahtuman saamisella Lahteen olisi kaupungille monta merkitystä. Se vahvistaisi kaupungin kansainvälistä imagoa tapahtuma- ja urheilukaupunkina sekä matkailukohteena. Lisäksi tällaiset tapahtumat luovat myös positiivista näkymää tulevaisuuteen ja saattavat esimerkiksi vauhdittaa alueen kauan kaivattuja hotelli-investointeja, Lahden elinvoimajohtaja Henna Eskonsipo-Bradshaw kertoo.

Isäntäkaupungin valinta tehdään syyskuussa ja se julkistetaan 3.12.2021.

Lisätietoja:

Pekka Timonen
Kaupunginjohtaja, Lahti
p. 050 337 4386

Henna Eskonsipo-Bradshaw
vt. elinvoimajohtaja, Lahti
p. 044 482 0838