Hyppää sisältöön

Lahti harkitsee ateriapalvelujen kilpailuttamista

Ateriapalveluyhtiö vastaa mm. koulujen, päiväkotien ja sairaalan ruokahuollosta.

Päijät-Hämeen Ateriapalvelut yhtiössä on tällä hetkellä 358 työntekijää, ja sen käytössä on 14 valmistuskeittiötä ja 79 palvelukeittiötä. Ateriapalvelut tuottaa 25 000 ateriaa päivässä. Yhtiön liikevaihto oli 27,4 miljoonaa euroa vuonna 2019.

Lahden kaupunki omistaa yhtiöstä 56,9 % ja Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä 43,1 %. Yhtiö tuottaa sidosyksikköasemassa ateriapalveluja omistajilleen ja tämän lisäksi myös ravintolapalveluja.

Lahden kaupunki tarkastelee konsernirakennettaan ja omistustensa tarkoituksenmukaisuutta säännöllisesti. Konsernipalvelujohtaja Mika Mäkisen mukaan arvioinnissa on noussut esille tukipalvelujen kustannukset suhteessa markkinahintoihin.

Lahden kaupungin sopimus ateriapalveluiden hankinnasta Ateriapalvelut Oy:ltä on voimassa toistaiseksi. Nyt kaupunki selvittää, lähteekö se kilpailuttamaan omat ateriapalveluhankintansa. Asia on esillä konserni- ja tilajaostossa 21.9.2020.

Hyvinvointiyhtymän hallitus on 22.6.2020 päättänyt kilpailuttaa kaikki kuntayhtymän ateriapalveluhankinnat. Hankintailmoitus julkaistaan syksyn 2020 aikana. Jos Lahti päättää kilpailuttaa ateriapalveluhankintansa, kilpailutus toteutetaan yhdessä yhtymän kanssa.