Hyppää sisältöön

Lahti julkaisee puukerrostalon tilaamisen oppaan

Lahden kaupungin ja LAB-ammattikorkeakoulun puurakentamista edistävä kehityshanke julkaisee oppaan loppuseminaarissaan 22. syyskuuta. Tilaisuus on kaikille avoin.
Lahden Asunnot työmaa Svinhufvudinkatu, Lahti 4.7.2022

Hiilineutraalin rakentamisen kehityskeskus on toteuttanut Puukerrostalon tilaamisen kehityshanketta yhdessä LAB ammattikorkeakoulun ja Lahden Talot Oy:n kanssa. Hankkeen tiimoilta järjestetään loppuseminaari 22.9.22 klo 13–17, osoitteessa Mukkulankatu 19. Myös etäosallistuminen seminaariin on mahdollista. Tilaisuus on avoin kaikille.  

Ilmoittaudu tilaisuuteen viimeistään 16. syyskuuta tällä lomakkeella.

Kehityshankkeen tavoitteena oli edistää rakennusliikkeiden ja puutuotetoimittajien yhteistyötä tuotekehityksessä. Tätä kautta pyrittiin edistämään myös puurakentamisen käytäntöjä sekä hinnan alenemista. Hankkeessa laadittiin opas puukerrostalon tilaamisen kehittämiseen. Tavoitteena oli, että puutuotetoimittajat voivat tarjota omia ratkaisujaan kerrostaloja toteuttaville rakennusliikkeille. 

Hankkeessa havaittiin, että puukerrostalon rakennuttamisprosesseja tulisi monipuolistaa. Hankkeessa tunnistettiin myös haasteita liittyen puurakentamisen edistämiseen ja yleistymiseen, liittyen esimerkiksi taloudellisiin- ja tuotannollisiin seikkoihin. Joka tapauksessa, puurakentamisen yleistyminen nähtiin todennäköisenä, kun ilmastonmuutoksen torjuminen vauhdittanee puurakentamista globaalisti.  

Loppuseminaarissa kerrotaan tarkemmin hankkeesta, sen keskeisistä löydöksistä ja puukerrostalon tilaajaoppaasta. Tämän lisäksi tilaisuudessa kuullaan puurakentamisen hiilijalanjäljestä ja -kädenjäljestä, hiilitaselaskennasta sekä puukerrostalon suunnittelusta.

 

Lisätiedot:  

Juhani Pirinen
hankejohtaja, Hiilineutraalin rakentamisen kehityskeskus
p. +358444820808
Juhani.Pirinen@lahti.fi

 

Puukerrostalon tilaamisen kehityshanke | LAB.fi

Puukerrostalon tilaamisen kehityshanke – Lahti