Hyppää sisältöön

Lahti-kojuissa voi testata torimyyntiä – elokuussa ta­va­taan jälleen La­hen La­val­la

Lahden kaupunki on rakentanut kauppatorille kaupunkilaisia ja torin kävijöitä palvelevan oleskelualueen. Alueen rakentamisessa on hyödynnetty enimmäkseen Lahden kaupungin varastoista löytyviä kalusteita.

Oleskelualueella on viherelementtien lisäksi istumapaikkoja ja betonilampaita laiduntamassa keinonurmella.

Uutena kokeiluna oleskelualueelle on tuotu kaksi joulukylästä tuttua Lahti-kojua, joita yritykset ja yhdistykset voivat vuokrata lyhytaikaisesti käyttöönsä tori-isännän kautta. Lisäksi torin keskikohdasta löytyy kukkaistutuksia, joiden luona kaupunkilaiset voivat hengähtää hetken.

Elokuussa torille tuodaan katettu 40 neliön esiintymislava pieniä esityksiä varten. Esiintyjät tuovat itse tarvikkeet ja soittimet. Suurempiin esiintymisiin tarvittavaa äänitekniikkaa ja teknistä henkilökuntaa pitää varautua myös tuomaan paikalle itse. Myös mahdolliset lupiin liittyvät asiat pitää varmistaa tapahtumapalveluilta.

Torin oleskelualueen suunnittelutyö on toteutettu Päijät-Hämeen liiton myöntämän AKKE-rahoituksen avustuksella. WSP Finland Oy laati Lahden kaupungille kolme vaihtoehtoista yleissuunnitelmaa, joiden pohjalta kesän 2022 oleskelualue on osin toteutettu. Oleskelualueen ja tapahtumalavan toteuttamiskustannukset ovat enintään 50 000 euroa.

Lisätietoja tapahtumalavasta ja varauslomake löytyvät kaupungin sivuilta osoitteessa www.lahti.fi/tapahtumajarjestajalle. Lomakkeella voi hakea yhden tai useamman esitysajan torille tapahtuma-alueen aukioloaikoina.

Lisätiedot:

Tapahtumapäällikkö Inkeri Määttä, p. 044 416 3890

Elinkeinopäällikkö Miikka Venäläinen, p. 044 018 7378

Tori-isäntä Timo Arasola, p. 044 590 5477

Aihealueet