Hyppää sisältöön

Lahti mukana johtavien ilmastokaupunkien listalla

Lahti on saanut tunnustusta ilmastotoimistaan ja päässyt ensimmäistä kertaa mukaan maailman johtavien ilmastokaupunkien listalla. CDP:n tänään julkaisemalla listalla on kaikkiaan mukana 105 kaupunkia eri puolilta maailmaa. Suomesta listalle pääsi Lahden lisäksi Turku.

CDP on voittoa tavoittelematon maailmanlaajuinen organisaatio, joka ylläpitää globaalia ilmoitusjärjestelmää yrityksille, alueille ja kaupungeille. Päästäkseen mukaan CDP:n A-listalle, kaupungin tulee tehdä päästökartoitus, julkaista päästövähennyssuunnitelma ja suunnitelma ilmastotoimista osoittaakseen millaisiin ilmastotoimiin se aikoo ryhtyä tulevaisuudessa.

A-listalle päässeet kaupungit toteuttavat keskimäärin kaksinkertaisen määrän toimia sopeutuakseen ilmastonmuutokseen kuin muut pisteytetyt kaupungit. Arvioinnissa kiitettiin Lahden korkeaa tasoa sopeutumisen ja lieventämisen toimissa. Lahti on asettanut kunnianhimoisia, mutta realistisia tavoitteita ja edistynyt näiden tavoitteiden saavuttamisessa. Lahdella on strategiset, kokonaisvaltaiset suunnitelmat, joilla varmistetaan, että toteutettavat toimet vähentävät kaupungissa asuvien kansalaisten, yritysten ja organisaatioiden ilmastovaikutuksia ja haavoittuvuutta.

Lahti on Euroopan ympäristöpääkaupunki vuonna 2021. Euroopan ympäristöpääkaupunki -nimitys on Euroopan komission tunnustus kaupungille, joka on ympäristötoiminnan edelläkävijä.

Tutustu CDP:n listaan.

Lisätietoja:
kestävän kehityksen koordinaattori Eira Rosberg-Airaksinen, p. +358444163499