Hyppää sisältöön

Lahti mukana Vuoden kirjasto -kilpailun finaalissa

Voittaja selviää kesäkuussa 2022 Kirjastopäivillä Hämeenlinnassa. Lahden lisäksi Inari, Myyrmäki, Oulu ja Raahe ovat finalisteina uudessa kilpailussa, jossa etsitään Suomen parasta kirjastoa.
Digiopastusta Lahden kaupunginkirjastossa

Myös kirjaston asiakkaat voivat vaikuttaa voittajan valintaan, sillä valintaraati tulee seuraamaan kevään aikana myös sosiaalisen median keskusteluja. Asiakkaiden kannattaa siis kertoa somessa, miksi juuri Lahden kaupunginkirjasto olisi paras valinta Vuoden kirjasto –kisan voittajaksi. Postauksissa ohjeistetaan käyttämään hashtagia #vuodenkirjasto

– Hakemukset ja valitut finalistit kertovat kirjastokentän monipuolisuudesta. Hakemuksissa näkyi henkilöstön ylpeys omasta työstä, monipuolinen yhteistyö muiden kirjastojen ja kunnan muiden sektoreiden kanssa sekä tiivis vuorovaikutus asiakkaiden kanssa, toteaa Kuntaliiton erityisasiantuntija Johanna Selkee.

Uuden kilpailun tavoitteena on löytää kirjasto, jossa tehdään tärkeää, yhteiskunnallisesti vaikuttavaa työtä ja rakennettaan tulevaisuuden kirjastoa.

– Hakemuksista näkyi sitoutuminen ympäröivän yhteisön tarpeisiin ja kekseliäs yhteistyön muotojen etsintä. Kestävä kehitys näkyi paitsi kirjastojen omassa toiminnassa myös asiakkaiden herättelynä, kertoo Suomen kirjastoseuran toiminnanjohtaja Juha Manninen.

Kisaan haki kirjastoja ympäri Suomea ja hakemukset tekivät kirjastojen työntekijät. Finalistienkin joukossa on kirjastoja pohjoisesta etelään. Finalistien valintaan vaikutti kuitenkin erityisesti yksi seikka.
– Joukosta erottuivat ne, jotka painottivat kirjaston asiakkaan näkökulmaa, Manninen sanoo.

Lahden kirjastopalvelujohtaja Salla Palmi-Felin kertoo, että Vuoden kirjasto -kilpailu on yleisille kirjastoille tärkeä väylä tehdä näkyväksi kirjastoissa tehtävää työtä ja sen merkitystä kuntalaisille.
– Kirjastolain tehtävien täyttäminen edellyttää kirjastohenkilöstöltä monipuolista osaamista ja jatkuvaa oman osaamisen kehittämistä. Lahden valttikorttina kilpailussa onkin erittäin ammattitaitoinen henkilöstö, jolla on intoa ja osaamista kehittää kirjaston palveluita ja joka haluaa palvella asiakkaita parhaalla mahdollisella tavalla. Finaaliin pääsy on hieno kunnianosoitus tälle työlle.

Lisätietoja

Lahden kaupunki
kirjastopalvelujohtaja Salla Palmi-Felin, 050 559 4098
lastu.finna.fi

suomenkirjastoseura.fi

 

Aihealueet