Hyppää sisältöön

Lahti on mukana YK:n ilmastokokouksessa COP26

YK:n ilmastokokous järjestetään Glasgowssa 31.10.–12.11. Lahti on mukana esittelemässä ilmasto-osaamistaan.

YK:n ilmastokokous COP26 on kansainväliset ilmastoneuvottelut ja valtava ilmastotilaisuus, joka kokoaa yhteen asiantuntijat, järjestöt, ja kaikki asiasta kiinnostuneet. Kokouksessa käsitellään mm. Pariisin ilmastokokouksessa 2015 sovittujen tavoitteiden toteutumista ja viimeistellään Pariisin ilmastokokouksessa laadittu sääntökirja.

– Kaupungeilla on merkittävä rooli ilmastonmuutoksen torjunnassa. Noin puolet eurooppalaisista asuu Lahden kokoisissa kaupungeissa. Kokoisemme kaupungit ovat ketteriä, ja ne voivat halutessaan tehdä merkittävää ilmastotyötä. Eri toimijoiden ja sidosryhmien tapaamiset antavat mahdollisuuden jakaa ja omaksua hyviä käytäntöjä, kertoo kaupunginjohtaja Pekka Timonen.

Lahti on suunnannäyttäjä ilmastotyössä. Meillä on kunnianhimoinen tavoite olla hiilineutraali vuonna 2025 ensimmäisenä Suomen suurista kaupungeista. Tämä on 10 vuotta edellä kansallista tavoitetta ja 25 vuotta edellä EU:n tavoitetta. Euroopan ympäristöpääkaupunkivuosi 2021 on mahdollistanut Lahdelle hyvän näkyvyyden kansallisilla ja kansainvälisillä areenoilla.

COP26-tapahtumassa Lahtea edustavat kaupunginjohtaja Pekka Timonen, ympäristöjohtaja Elina Ojala ja ympäristökoordinaattori Aino Kulonen. Lahtelaista osaamista esitellään Pohjoismaisessa paviljongissa. Kantava teemana on hiilineutraali rakentaminen, josta kaupunginjohtaja keskustelee yhdessä Oslon ja Tukholman kaupunginjohtajien kanssa. Tilaisuus alkaa kello 13.

Seuraa tilaisuutta verkossa

Lisätietoja

Aihealueet