Hyppää sisältöön

Lahti on yksi maailman parhaista matkakohteista vuonna 2022

Lahti on ainoana suomalaisena kaupunkina yhdysvaltalaisen uutiskanavan CNN:n listauksessa maailman parhaista matkakohteista vuonna 2022. Listalla oli kaikkiaan 22 käymisen arvoista matkakohdetta paratiisisaarista kaupunkikohteisiin.

Lahti on valittu listalle erityisesti ympäristöinnovaatioiden, upeiden metsiemme ja ulkoilureittiemme ansiosta.

Lahtelaiset voivat olla ylpeitä hanavedestä ja luontokohteista

Lahteen saapuvan vierailijan on artikkelin mukaan kokeiltava lahtelaista hanavettä. Meillä vesi ei maistu yhtään miltään, eikä siinä ole minkäänlaista hajua tai väriä. Sellaista vesi parhaimmillaan on. Lahtelaisille se on lähes itsestäänselvyys, mutta muualta tulevalle usein ihmetystä aiheuttavaa luksusta. Useat juomateollisuuden tuotteet ovat maailmalla tunnettua lahtelaisen pohjaveden antia.

Puhtaasta ympäristöstä voi nauttia myös kaupunkimme kauniissa metsissä ja puistoissa sekä vaellusreiteillä ja näköalapaikoilla.

Lahdessa tehdään jatkuvaa työtä ympäristön hyväksi. CNN korostaa listauksessa tietoisuuden ja maapallon kunnioittamisen merkitystä matkailussa.

Lahden laajeneva museotarjonta huomioitu listauksessa

Lahdessa avataan tänä keväänä uusi visuaalisen taiteen museo Malva. Taide-, muotoilu- ja julistemuseo aukeaa keväällä Mallasjuoman tiloihin Malskille. Lahdessa kannattaa pistäytyä myös Hiihtomuseossa tai Radio- ja TV-museo Mastolassa.

Unelmakohteita Karibianmereltä kansallispuistoihin

Unelmalomakohteita Lahden lisäksi on esimerkiksi Antigua ja Barbuda Karibianmerellä, Guinea-Bissaun Bissagossaaret, Ranskan Dijon, Gabonin kansallispuistot, Chile, Penangin paratiisisaaret Malesiassa ja Cape Bretonin saari Kanadan Nova Scotiassa.

Lisätietoja

CNN artikkeli Where to travel in 2022: The best destinations to go