Hyppää sisältöön

Lahti Prideä vietetään 23.-29.5. – tarjolla monipuolista ohjelmaa kaikille kaupunkilaisille

Lahti Priden ohjelmassa on niin taidetta, elokuvia kuin luentojakin. Viikko huipentuu lauantain Pride-kulkueeseen sekä puisto- ja iltajuhlaan. 
Pride liputus Lahdessa

Seitsemännen Lahti Priden teemana on kaikkien kaupunki. Kantava ajatus on, että kaupunkitila kuuluu kaikille iästä, sukupuolesta, vähemmistöasemasta, seksuaalisesta suuntautumisesta tai muista tekijöistä riippumatta.

Pride-viikon tavoitteena on tuoda mahdollisimman laaja kirjo kaupunkilaisia yhteen.  Juhlan ja oheistapahtumien lisäksi Lahti Pride pyrkii nostamaan esiin yhteiskunnallisia näkökulmia ja herättämään keskustelua.

Lahti Pride edistää sateenkaari-ihmisten yhdenvertaisuutta yhteiskunnassa, sekä tekee näkyväksi seksuaalisen suuntautumisen, sukupuolen ja sen ilmaisun moninaisuutta.

Vuoden 2022 Lahti Pride tapahtuman suojelijana toimii kaupunginvaltuutettu Elisa Lientola. Lientola kokee tapahtuman myös tärkeäksi muistutukseksi jokaisen vastuusta luoda Lahdesta aktiivisesti turvallinen paikka elää omana itsenään joka päivä.

– Prideen osallistuminen on jokaiselle helppo tapa viestiä, ettei toivo kenenkään kaapissa edes käymään, saati pelkäävän sieltä ulos tulemista, Lientola kuvailee.

Tapahtuman järjestää Lahden SETA ry. Tapahtuman yhteistyökumppaneita ovat muun maussa Malva-museo, Lastu-kirjastot, Lahden kaupungin nuorisopalvelut ja Lahden Palvelutori.

Tutustu Lahti Pride -viikon ohjelmaan

Aihealueet