Hyppää sisältöön

Lahti toivottaa uudet korkeakouluopiskelijat tervetulleiksi Taste Student Life in Lahti -kampanjalla

Lahden kaupunki on koonnut yhdessä keskustan yritysten ja Lahti City ry:n kanssa uusille korkeakouluopiskelijoille Taste Student Life in Lahti -tervetulokirjasen.
Taste student life in Lahti 2020-21

Kirjasessa 21 ravintolaa, baaria ja kahvilaa tarjoaa erilaisia kaksi yhden hinnalla -tarjouksia, jotka houkuttelevat opiskelijoita tutustumaan lahtelaisten yritysten ja keskustan palveluihin.

– Lahti City ja keskustan yrittäjät toivottavat ilo mielin kaikki opiskelijat keskustan palveluiden äärelle. Kirjasessa yritykset tarjoavat opiskelijoille kaksi yhden hinnalla -tarjouksella esimerkiksi lounaita ja kahveja. Toivomme, että kirjanen tuo opiskelijat keskustan katukuvaan, yrityksemme saavat uusia asiakkaita ja lahtelainen opiskelijaelämä maistuu entistä maukkaammalta, kertoo Lahti City ry:n toiminnanjohtaja Pipsa Wirtanen.

Korkeakoulujen opiskelijakunnat jakavat kirjasen opiskelijoille uusien opiskelijoiden orientaatioviikolla elokuun lopussa.

– Lahti ja alueen yritykset ovat yhdessä ideoineet hienon tervetulotoivotuksen uusille opiskelijoillemme. LAB-ammattikorkeakoulun puolelta Opiskelijakunta KOE:n lisäksi mukana yhteistyössä ovat olleet mukana myös kaikki Lahden ainealayhdistykset. Olen takuuvarma, että uudet opiskelijat innostuvat, kun saavat kirjasen haltuunsa ja lähtevät keskustaan, sanoo opiskelija ja Opiskelijakunta KOEn puheenjohtaja Onni Kuparinen.

Lahti on Suomen uusin yliopistokaupunki ja tänä syksynä kaupungissamme aloittaa noin 1300 LAB-ammattikorkeakoulun ja 120 LUT-yliopiston uutta korkeakouluopiskelijaa. Korkeakoulut ja niiden opiskelijat ovat Lahden tulevaisuuden voimavara ja tänä vuonna uudet opiskelijat haluttiin toivottaa tervetulleeksi kaupunkiin erityisellä tavalla.

– Uudet opiskelijat ovat tehneet hienon päätöksen, kun ovat valinneet Lahden opiskelukaupungikseen. Korkeakouluopiskelijat ovat kaupungillemme tärkeitä ja haluamme, että he tuntevat olonsa tervetulleiksi ja innostuvat tutkimaan, mitä kaikkea Lahdella on heille tarjota. Toivomme tietysti myös, että iloiset kokemukset vahvistavat opiskelijoiden mielikuvaa kaupungistamme ja siivittävät heitä jäämään Lahteen myös opiskeluiden jälkeen, kertoo Lahden kaupungin kehityspäällikkö Henna Eskonsipo-Bradshaw.

Taste Student Life -kirjanen pilotoidaan osana Lahden kaupungin Lahti opiskelukaupunki -kärkihanketta. Tänä vuonna mukana on ravintola-alan yrityksiä ja kirjanen on toteutettu painettuna versiona. Yritykset laittavat kirjaseen leiman tai allekirjoituksensa, kun opiskelija on hyödyntänyt tarjouksen. Myöhemmin syksyllä kerättävän palautteen ja ideoiden pohjalta kirjasesta on tarkoitus toteuttaa uusi versio vuonna 2021.

Lisätietoja

Henna Eskonsipo-Bradshaw, kehityspäällikkö, Lahden kaupunki, henna.eskonsipo-bradshaw@lahti.fi, 044 482 0838

Pipsa Wirtanen, toiminnanjohtaja, Lahti City ry, pipsa.wirtanen@lahticity.fi, 040 532 1299

Onni Kuparinen, puheenjohtaja, Opiskelijakunta KOE, onni.kuparinen@koeopku.fi, 050 502 0634