Hyppää sisältöön

Lahti vaatii nopeata reagointia Scanian irtisanomisiin

Lahden kaupunginhallitus edellyttää valtiolta merkittäviä toimia työllisyyden tukemiseksi.

Lahden Jokimaalla bussikoreja valmistava SOE Busproduction Finland Oy lopettaa tuotantonsa Lahdessa. Työttömäksi jää vähintään 260 ihmistä. Ruotsalaisen Scanian tytäryhtiönä toimiva bussitehdas on alansa johtava valmistaja Suomessa. Tehtaan henkilöstövahvuus on 342.

-Tämä on vakava isku Lahdelle. Valtio on viime viikkoina muiden vastaavien tapausten yhteydessä luvannut seuduille merkittäviä tukitoimenpiteitä. Edellytämme samaa nyt Lahdessa, sanoo kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sirkku Hildén.

Kaupunginhallitus perehtyi kokouksessaan 21.9. Scanian bussitehtaan tilanteeseen ja kävi yhdessä TE-toimiston johdon kanssa läpi tarvittavia toimenpiteitä.

-Perustamme välittömästi yhteistyöryhmän te-toimiston ja ely-keskuksen kanssa. Olemme myös yhteydessä yritykseen. Tärkeintä on nopeasti kartoittaa konkreettiset toimenpiteen tilanteen johdosta, linjaa kaupunginjohtaja Pekka Timonen.

Päijät-Hämeessä työmarkkinoiden rakenne on pitkään ollut ongelmallinen. Maakunnassa on matala koulutustaso ja teollisuuden rakennemuutos on vähentänyt työpaikkoja. Lahden kaupungin työttömyystilanne on koronaepidemian myötä pahentunut entisestään, työttömyysaste on lähes 20%.

Lisätietoja

kaupunginhallituksen pj. Sirkku Hildén, 050 327 2691
kaupunginjohtaja Pekka Timonen, 050 337 4386