Hyppää sisältöön

Länsiharjun koulu ja Timonkadun päiväkodin esiopetus palkittiin LUMA-projekteista

Päijät-Hämeen LUMA-keskuksen StarT-festareilla palkittiin Länsiharjun koululaisia kahdesta lasten projektista, he saivat myös kansallista tunnustusta. Opetushenkilöstön palkinnon sai Timonkadun päiväkodin esiopetuksen henkilöstö.

Päijät-Hämeen LUMA-keskuksen järjestämillä 2020  StarT-festareilla verkossa keskiviikkona 27.5. palkittiin ansioituneet lasten, nuorten ja opettajien tiedeprojektit Kanta- ja Päijät-Hämeen alueilta.

Lasten projekteissa lahtelaisista projekteista palkittiin Länsiharjun koulun Pöpöt projekti- Bakteerit ympärillämme sekä Ilmastonmuutos Stop!- lautapeli. Lautapeli palkittiin lisäksi kansallisesti menestyneenä lasten projektina.

Opetushenkilöstön projektina palkittiin Timonkadun päiväkodin esiopetuksen toiminnallinen LUMA-ilta vanhemmille.

StarT-ohjelmassa lapset, nuoret ja opettajat toteuttavat hienoja tiedeprojekteja, innostuvat muiden projekteista, saavat tukea ja vertaistukea ja kilvoittelevat palkinnoista. Projekteja on toteutettu kouluissa osana opetussuunnitelmaa. Projektit ovat laajuudeltaan erilaisia ja teemat vaihtelevat kaikkien luonnontieteellisten, matemaattisten ja teknologisten aiheiden parissa.

Kanta- ja Päijät-Hämeen alueelta StarT-ohjelmaan osallistui 19 projektia sekä 3 opetushenkilökunnan projektia. Kanta- ja Päijät-Hämeen alueen projekteja on palkittu myös StarT-ohjelman kansallisella tasolla sekä Tilastokeskuksen kansallisella stipendillä tilastollisten menetelmien käytöstä.

Lisätietoa

alueellisesti: http://luma.lahdenyliopistokampus.fi/tapahtumat-ii/
kansallisesti: https://start.luma.fi/

Helsingin yliopisto, Päijät-Hämeen LUMA-keskus
Lahden Yliopistokampus
Noora Kivikko, asiantuntija, +35850 4489 390

 

#phluma #lahdenyliopistokampus #tiedeluokkasolu #lumasuomi