Hyppää sisältöön

Länsiharjun koulussa oppilaita ja henkilökuntaa karanteeniin

Länsiharjun koulussa yhdellä oppilaalla on todettu koronatartunta. Karanteeniin on siirtynyt yhdeltä luokalta yhteensä 22 oppilasta ja neljä henkilöstöön kuuluvaa sunnuntaista 20.12.

Koulusta on oltu yhteydessä altistuneiden lasten huoltajiin ja työntekijöihin, sekä viestitetty tilanteesta huoltajille ja koko henkilöstölle.

10 vuorokauden karanteeniaika lasketaan alkamaan altistustilanteesta. Perusopetuksen joululoma on 21.12.2020–6.1.2021, joten karanteeni ei tässä tapauksessa johda etätyöskentelyyn.

Hyvinvointiyhtymän tartuntataudeista vastaava määrää karanteenin altistumistietojen pohjalta, mikä kerrotaan karanteeniin jäävälle sekä puhelimitse että kirjallisesti. Päätöksessä on karanteenin päättymispäivä.

Altistumisesta ja karanteenista

Karanteeniin määrätään henkilöt, jotka ovat olleet lähikontaktissa tartuttavaksi arvioidun koronapositiivisen henkilön kanssa yli 15 minuuttia. Esimerkiksi käynti koulussa ei aiheuta toimenpiteitä. Hyvinvointiyhtymän infektioyksikkö arvioi altistumisen.

Karanteeniin määrättyjen henkilöiden perheitä ei aseteta karanteeniin, koska he eivät ole olleet lähikontaktissa tartunnan saaneeseen. Karanteeniin asetetun oireettoman henkilön lähipiiri ei ole tartuttava. Oireettomat perheenjäsenet voivat käydä koulussa ja töissä normaalisti, mutta heidän tulee tarkkailla terveydentilaansa erityisen huolellisesti.

Karanteeniin asetetuille toimitetaan virallinen päätös, joka oikeuttaa tarvittaessa alle 16-vuotiaan huoltajan jäämään kotiin lapsen kanssa, vaikka lapsi olisikin terve. Päätös perustuu tartuntatautilakiin.

Karanteeniin asetettuja pyydetään tutustumaan THL:n ohjeisiin, mitä karanteeni tarkoittaa.

Lisätiedot

Lahden kaupunki
vastuualuejohtaja Lassi Kilponen, p. 044 716 1328
Länsiharjun koulun rehtori Timo Helle, p. 050 539 1683

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä
infektioylilääkäri ville.lehtinen@phhyky.fi
tartuntatautilääkäri jukka.majuri@phhyky.fi