Hyppää sisältöön

Lasten ja nuorten harrastemessut kokoaa Lahden harrastustoimijat yhteen syyskuussa

Lasten ja nuorten harrastemessut järjestetään neljättä kertaa Lahden Urheilu- ja messukeskuksessa 7. –8.9.2023 lahtelaisille 2.–8.-luokkalaisille koulupäivän aikana. Tapahtuma on kaikille avoinna torstaina 7.9. klo 15–18. Harrastemessut on maksuton tapahtuma koululaisille ja näytteilleasettajille. Näytteilleasettajahaku on käynnissä ja päättyy juhannusviikolla.
Harastustakuun kuvituskuva

Lasten ja nuorten harrastemessut kokoaa yhteen paikalliset liikunta-, kulttuuri- ja nuorisoyhdistykset sekä -järjestöt esittelemään toiminnallisesti omaa harrastustoimintaansa lapsille ja nuorille. Tapahtuman tavoitteena on edistää monipuolisen harrastustoiminnan tunnettavuutta ja uuden harrastuksen löytämistä.

Lapset ja nuoret pääsevät tutustumaan alueen eri harrastustoimijoihin ja heidän tarjoamiin palveluihin sekä kokeilemaan uusia lajeja, joiden kautta he voivat löytää itselleen uuden harrastuksen. Näytteilleasettajat voivat tapahtuman kautta löytää uusia harrastajia oman toimintansa pariin.  

Tapahtuma tavoittaa yli 8000 koululaista. Tapahtuman pääkohderyhmänä on 2.–8. -luokkalaiset. Lisäksi tapahtumaan kutsutaan 2.asteen opiskelijat. Koululuokat ja oppilaat voivat varata noin kaksi tuntia aikaa erilaisten harrastusten kokeiluun ja tutustumiseen koulupäivänsä aikana.

Koulutuskeskus Salpauksen opiskelijat toimivat 2.-luokkalaisten messukummeina ja kuljettavat koululaisia pienryhmissä messualueella. Torstaina 7.9. klo 15–18 harrastemessut ovat avoinna kaikille kiinnostuneille ja myös naapurikuntien harrastajat ovat tervetulleita tutustumaan uusiin harrastusmahdollisuuksiin.   

Tapahtumaa tehdään tiiviisti yhdessä perusopetuksen sekä harrastustoimijoiden kanssa 

Lahden nuorisopalvelut ovat kevään aikana käyneet vuoropuhelua harrastustoimijoiden kanssa ja kuulleet heidän toiveitaan tapahtumajärjestämisestä. Heille on järjestetty infotilaisuus myös tapahtuman näytteilleasettajaksi hakemisesta. Ilmoittautuminen on käynnissä 21.6. saakka ja ilmoittautumislinkki löytyy HarrasteLahti.fi -sivustolta.  

Lasten ja nuorten harrastemessut on maksuton tapahtuma koululaisille ja näytteilleasettajille. Tapahtuman mahdollistaa Lahden kaupungin sivistyksen palvelualue. Tapahtuman suunnittelusta ja käytännön toteutuksesta vastaavat nuorisopalvelut yhteistyössä perusopetuksen kanssa.  

Lisätietoja 

Ilmoittaudu näytteilleasettajaksi HarrasteLahti.fi -sivustolta löytyvän linkin kautta.  

Nuorisopalvelut
Tiia Bucovschi, Harrastuskoordinaattori, tiia.bucovschi@lahti.fi, 044416 3743
Pilvi Hokkanen, kulttuurituottaja, pilvi.hokkanen@lahti.fi, 044 483 1727