Hyppää sisältöön

Launeen keskuspuiston yleissuunnittelu alkaa – tule mukaan kehittämään puistoa

Yleissuunnitelman tavoitteena on parantaa puiston käytäväverkostoa, tarkastella mahdollisuutta arboretumin laajentumiselle, päivittää leikkialueita ja -välineitä sekä uudistaa skeittialuetta.

Launeen keskuspuiston yleissuunnitelman laatiminen käynnistyy. Yleissuunnitelman tavoitteena on parantaa puiston käytäväverkostoa, tarkastella tilavarausta arboretumin laajentumiselle, päivittää leikkialueita ja leikkivälineitä sekä kunnostaa skeittialue. Keskuspuistosta halutaan luoda mahdollisimman monipuolinen ja hyvin sen käyttäjiä palveleva vapaa-ajan viettopaikka.

–  Launeen keskuspuisto on lahtelaisille tärkeä. Yleissuunnitelman tarkoitus on päivittää puiston palveluita ja kehittää puistosta entistä paremmin käyttäjiä palveleva kokonaisuus, kertoo suunnitteluhortonomi Anniina Saimakoski.

–  Selvitämme muun muassa, onko puistossa tarvetta lisätä kulkureittejä, sekä mille alueille arboretumia olisi mahdollista laajentaa. Leikkialueella uusitaan välineistöä ja liikennekaupunkia päivitetään. Haluamme ottaa eri käyttäjäryhmät huomioon ja toivomme, että asukkaat osallistuvat puiston kehittämiseen yleissuunnitelman laatimisen aikana, Saimakoski jatkaa.

Osallistu suunnitteluun

Haluamme kuulla mielipiteesi! Tule poikkeamaan pop-up-kojulla ja kertomaan mielipiteesi Launeen perhepuistossa torstaina 15.9. klo 16-18:30. Keräämme tilaisuudessa palautetta ja toiveita puiston kehittämiseksi niin lapsilta kuin aikuisiltakin. Erityisen kiinnostuneita olemme kuulemaan, miten puiston polkuverkostoa voisi parantaa sekä millaisia kehityskohteita puistossa on. Antamalla palautetta voit osallistua arvontaan. Mehu- ja keksitarjoilu!

Voit osallistua suunnitteluun myös vastaamalla verkkokyselyyn 12.9.–2.10. välisenä aikana. Linkin verkkokyselyyn löydät alta.

Launeen keskuspuistoon kuuluu Perhepuiston leikkialue, arboretum, parkourpuisto, rullaluistelu- ja skeittialue, koirapuisto, tapahtumakenttä sekä Sorsalampi. 

Linkki kyselyyn (auki 2.10. saakka)

Lisätietoja