Hyppää sisältöön

Keskuspuisto

Launeen Keskuspuisto on Lahden keskustan eteläpuolella sijaitseva 10 hehtaarin puistoalue, johon kuuluvat Perhepuiston laaja ja monipuolinen leikkialue, arboretum eli puulajipuisto, parkour-puisto, rullaluistelu- ja skeittialue, koirapuisto, tapahtumakenttä sekä Sorsalampi. Keskuspuiston länsipuolella, Kullankukkulan kupeessa on Kirsikkapuisto ja pohjoispuolella radan kyljessä Yli-Marolan kotieläinpiha. Puistoalueen itäpuolella ovat jää- ja keilahalli. Puistoalueen eteläreunalla on yksityisen toimijan minigolf- ja padelalueet sekä kahvila.

Keskuspuisto ja Perhepuisto ovat olleet merkittävä lahtelainen nähtävyys jo 1980-luvun lopulta saakka, ja Perhepuistoon on saavuttu matkojenkin päästä viettämään touhukasta päivää koko perheen tai koululaisryhmän voimin.

Keskuspuiston yleissuunnitelma

Laajaa puistoaluetta halutaan kehittää nyt vieläkin paremmaksi ja yleissuunnitelman laatiminen on käynnistynyt. Sen tavoitteena on parantaa puiston käytäväverkostoa, tarkastella tilavarausta arboretumin laajentumiselle, päivittää leikkialueita ja -välineitä sekä skeittialuetta. Launeen Keskuspuistosta halutaan luoda mahdollisimman monipuolinen ja hyvin sen käyttäjiä palveleva vapaa-ajan viettopaikka.

Osallistu suunnitteluun!

Vastaa kyselyyn Launeen keskuspuiston kehityskohteista

Voit osallistua suunnitteluun vastaamalla verkkokyselyyn 12.9.–2.10. välisenä aikana. Kyselyssä keräämme tietoa mahdollisista kehityskohteista puistossa. Linkin verkkokyselyyn löydät alta.

Lisätietoja: Pauliina Kivineva, vuorovaikutussuunnittelija, pauliina.kivineva@lahti.fi / +358444831510

Linkki kyselyyn (auki 2.10. saakka)

Puistosuunnitelman eteneminen ja toteuttaminen

 • Suunnittelu on käynnistynyt 2022.

  Osallistumismahdollisuudet

  • Launeen keskuspuiston pop-up-koju 15.9.2022. Asiantuntijat ovat paikan päällä keräämässä kehitysideoita ja vastaamassa suunnittelua koskeviin kysymyksiin klo 16-18:30 Perhepuiston grillikodalla.
  • Vastaa Maptionnaire-karttakyselyyn 2.10. mennessä osoitteessa https://new.maptionnaire.com/q/2z6yzi8f8i84
 • Työn laajuudesta ja tarpeesta riippuen suunnittelutyöstä järjestetään kaikille avoin yleisötilaisuus.

  Suunnitelmaluonnoksen valmistuttua se asetetaan nähtäville. Nähtävilläolosta tiedotetaan asukkaita lehti-ilmoituksella ja kirjeellä sekä kaupungin nettisivuilla.

  Puistosuunnitelmat ovat julkisesti nähtävänä 2 viikon ajan (14 vrk) pdf-muodossa Nähtävillä olevat suunnitelmat -sivulla.  Lisäksi suunnitelmat ovat paperikopioina nähtävänä Lahti-Pisteessä, Palvelutorilla (Aleksanterinkatu 18).

  Muistutus

  Suunnitelmasta voidaan jättää muistutus sen nähtävilläoloaikana. Muistutukset on tehtävä kirjallisesti, jotka toimitetaan nähtävilläoloajan aikana Lahti-Pisteeseen, tai sähköisesti lähettämälle ne kirjaamoon, kirjaamo@lahti.fi. Sähköpostiviestin otsikossa tulee mainita muistutusta koskevan puistosuunnitelman nimi.

   

  Nähtäville asetettu aineisto

 • Suunnitelmasta annettu palaute ja suunnitelmaluonnos tarkistetaan. Tarvittavat muutokset tehdään suunnitelmiin.

 • Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee muistutukset ja suunnitelmien muutokset.

  Lautakunta hyväksyy suunnitelman.

  Pienet puistosuunnitelmien muutokset voidaan hyväksyä viranhaltijapäätöksellä.

 • Hyväksytyn puistosuunnitelman jälkeen suunnitelman mukainen rakentaminen voi alkaa.

Kohteen sijainti kartalla

Ohita upotus

saimako