Hyppää sisältöön

Keskuspuisto

Launeen Keskuspuisto on Lahden keskustan eteläpuolella sijaitseva 10 hehtaarin puistoalue, johon kuuluvat Perhepuiston laaja ja monipuolinen leikkialue, arboretum eli puulajipuisto, parkour-puisto, rullaluistelu- ja skeittialue, koirapuisto, tapahtumakenttä sekä Sorsalampi. Keskuspuiston länsipuolella, Kullankukkulan kupeessa on Kirsikkapuisto ja pohjoispuolella radan kyljessä Yli-Marolan kotieläinpiha. Puistoalueen itäpuolella ovat jää- ja keilahalli. Puistoalueen eteläreunalla on yksityisen toimijan minigolf- ja padelalueet sekä kahvila.

Keskuspuisto ja Perhepuisto ovat olleet merkittävä lahtelainen nähtävyys jo 1980-luvun lopulta saakka, ja Perhepuistoon on saavuttu matkojenkin päästä viettämään touhukasta päivää koko perheen tai koululaisryhmän voimin.

Keskuspuiston yleissuunnitelma

Laajaa puistoaluetta halutaan kehittää nyt vieläkin paremmaksi ja yleissuunnitelman laatiminen on käynnistynyt. Sen tavoitteena on parantaa puiston käytäväverkostoa, tarkastella tilavarausta arboretumin laajentumiselle, päivittää leikkialueita ja -välineitä sekä skeittialuetta. Launeen Keskuspuistosta halutaan luoda mahdollisimman monipuolinen ja hyvin sen käyttäjiä palveleva vapaa-ajan viettopaikka.

Puistosuunnitelman eteneminen ja toteuttaminen

 • Suunnittelu on käynnistynyt vuonna 2022.

  Osallistumismahdollisuudet

  • Launeen keskuspuiston pop-up-koju 15.9.2022. Asiantuntijat olivat paikan päällä keräämässä kehitysideoita ja vastaamassa suunnittelua koskeviin kysymyksiin klo 16-18:30 Perhepuiston grillikodalla.
  • Maptionnaire-karttakyselyyn Keskuspuiston kehityskohteista vastasi 132 lahtelaista. Kysely oli auki 7.9.-5.10.2022
 • Työn laajuudesta ja tarpeesta riippuen suunnittelutyöstä järjestetään kaikille avoin yleisötilaisuus. Yleisötilaisuus järjestetään joko paikan päällä tai verkossa.

  Puistosuunnitelmaehdotuksen valmistuttua se asetetaan nähtäville. Nähtävilläolosta tiedotetaan asukkaita lehti-ilmoituksella (Uusi Lahti) ja kirjeellä sekä kaupungin nettisivuilla.

  Puistosuunnitelmat ovat julkisesti nähtävillä 2 viikon ajan (14 vrk) pdf-muodossa.  Lisäksi suunnitelmat ovat paperitulosteina nähtävillä Lahti-Pisteessä, osallistumistila Kympissä (Aleksanterinkatu 18), Trion toinen kerros.

  Muistutuksen tekeminen

  Suunnitelmasta voidaan jättää muistutus sen nähtävilläoloaikana. Muistutukset on tehtävä kirjallisesti, jotka toimitetaan nähtävilläoloajan aikana sähköisesti lähettämälle ne kirjaamoon, kirjaamo@lahti.fi. Sähköpostiviestin otsikossa tulee mainita muistutusta koskevan puistosuunnitelman nimi/asianumero. Muistutuksen voi myös toimittaa Lahti-Pisteeseen tai postittaa osoitteella Kirjaamo, PL 202, 15101 Lahti.

  Nähtäville asetettu aineisto

 • Suunnitelmasta annettu palaute ja suunnitelmaluonnos tarkistetaan. Tarvittavat muutokset tehdään suunnitelmiin.

  Kaupunkiympäristölautakunta hyväksyy suurimmat puistosuunnitelmat sekä niitä koskevat muistutukset ja suunnitelmien muutokset.

  Pienet puistosuunnitelmien muutokset voidaan hyväksyä viranhaltijapäätöksellä.

   

 • Hyväksytyn puistosuunnitelman jälkeen suunnitelman mukainen rakentaminen voi alkaa.

Kohteen sijainti kartalla

Ohita upotus
Siirry karttapalveluun

Lisätietoja