Hyppää sisältöön

Liikenneturvallisuustempaus Launeen monitoimitalo Lähteellä

Koulujen aloituspäivänä keskiviikkona 12.8. liikenneturvallisuustempaus uudella Launeen monitoimitalo Lähteellä, jossa päätoimijoita ovat Lähteen peruskoulu, päiväkoti ja nuorisotila.
Koululaisia pyöräilemässä kouluun ja suojatien ylitys

Liikenneturvallisuustempaukseen osallistuvat aikuiset opastavat koululaisia ja muita jalankulkijoita turvallisessa tien ylityksessä sekä monitoimitalon lähialueen liikennejärjestelyistä.

Tempauksella myös muistutetaan ja kiinnitetään muun liikenteen huomiota koulun alkamiseen. Liikenteessä on jälleen paljon koululaisia, joista monet vasta opettelevat liikkumaan itsenäisesti muun liikenteen seassa.

Autoilijoiden toivotaan olevan tarkkaavaisia ja varovaisia erityisesti koulujen läheisyydessä – paitsi koulun alkaessa, myös jatkossa. Lapsilla on oikeus liikkua turvallisesti koulumatkoilla ja omassa lähiympäristössään. Aikuisten käyttäytyminen liikenteessä ratkaisee monen koulutien turvallisuuden.

Lähteen peruskoulun ekaluokkalaisille jaetaan huomioliivit ensimmäisenä koulupäivänä. Liivit lahjoittaa suomalainen työturvallisuusalan yritys Skydda, josta myös on kumppaniedustajia koulun läheisyydessä varmistamassa koulutien turvallisuutta.

Vt12 Lahden eteläistä kehätietä toteuttavan VALTARI-allianssian edustajia on paikalla ohjaamassa ja valvomassa liikennettä uuden Orvokkitien ja Ajokadun risteyksessä.

Lisätietoja

Lahden kaupunki,
Lähteen peruskoulun rehtori, Launeen monitoimitalo Lähteen toiminnanjohtaja Esko Taipale, p. 050 559 7807

Päijät-Hämeen liikenneturvallisuuskoordinaattori, Terhi Svenns, p. 050 358 0733

 

Kuva Liikenneturvallisuus, Ramboll