Hyppää sisältöön

LIISU2030 – keskustan liikenteen tavoitetila etenee kaupunginhallitukseen

Lahden keskustavision ja keskustan liikenne- ja liikkumissuunnitelman käsittely jatkuu 30.11.

Periaatepäätös Lahden keskustavisiosta ja keskustan liikenne ja liikkumissuunnitelmasta (LIISU2030) etenee kaupunginhallituksen käsiteltäväksi kaupunkikehitysjohtaja Olli Alhon käytettyä otto-oikeuttaan teknisen ja ympäristölautakunnan päätökseen. Päätösesitys sisältää keskustan kehäkadun muodostamisen, kehäkadun sisäpuolisten katujen kehittämisen ja joukkoliikenteen vaihtopysäkkien sijoittumisen Vesijärvenkadulle.

Tekninen ja ympäristölautakunta päätti 10.11. palauttaa keskustan kehittämisen suunnitelmat uudelleen valmisteluun. Päätöksestä käytiin äänestys ja lautakunta päätti äänin 6-6 edellyttää vaihtoehtoisia ratkaisuja ja liikennevirtojen seuraamista 12 kuukauden ajan.

Kaupunkikehitysjohtajan mukaan lautakunnan päätös merkitsee liian pitkää viivästystä Lahden keskustan kehittämisen tarkempaan suunnitteluun ja toteutukseen. Viivästys heijastuisi myös suunnitelmaan kuulumattomien kohteiden ja projektien edistymiseen. Valmistelun kuluessa liikennesuunnitelman vaikutuksia on arvioitu laajasti, joten edellytykset päätöksentekoon ovat olemassa.

– Keskustavision ja LIISU2030-työn tavoitteena on vetovoimainen ja viihtyisä keskusta. Tarkempia katukohtaisia suunnitelmia ja keskustan elinvoimaa parantavia toimenpiteitä ei saada käyntiin, jos periaatepäätöstä lykätään, Alho toteaa.

Lisätiedot

Aihealueet