Hyppää sisältöön

Lokakuussa hakuun uusia omakotitontteja Renkomäestä ja Kunnaksesta

Lokakuussa voi hakea uusia tontteja Renkomäestä ja Kunnaksesta. Hakuaika on 4.–29.10. Lisäksi Niemestä tulee hakuun kaksi omakotitonttia tarjouskilpailulla loppuvuoden aikana.

Lokakuun tonttihaussa on 32 tonttia, joista 29 sijaitsee Renkomäessä ja 3 Kunnaksessa. Lisäksi loppuvuodesta tulee kaksi omakotitonttia hakuun Niemestä tarjouskilpailulla. Tonttien koko vaihtelee 790–1 216 m2.

Renkomäen Aikamatka II

Renkomäen Aikamatka II alueen 29 tonttia sijaitsevat Kaukasenkadun asuinalueen, Orimattilankadun ja Renkojoen rajaamalla peltoalueella.

Tonttien länsipuolelle Näkkimistön alueelle on rakentunut päiväkoti ja asemakaavoitettu tontti päivittäistavarakaupalle. Renkomäen kouluun on matkaa noin 2,5 kilometriä ja Renkomäen kaupallisen keskuksen palveluihin noin 3,5 kilometriä. Alueelta on Lahden keskustaan noin seitsemän kilometriä.

Tonttien pinta-alat ovat 903 m2–1 087 m2. Tonteille pääsee rakentamaan 1.4.2022 alkaen.

Kunnaksen Pysäkkikatu

Kunnaksen Pysäkkikadun 3 tonttia sijaitsevat Mäntymäen pientaloalueella. Alue rajautuu Mäntymäenpuiston lähivirkistysalueeseen, Lahti–Heinola rautatiehen, Kiiskilänkatuun, Pysäkkipolkuun ja kolmeen omakotitonttiin.

Ahtialan kaupalliset palvelut sijaitsevat noin kolmen kilometrin päässä. Alasenjärven koulun Kunnaksen toimipiste sijaitsee noin 500 metrin ja Myllypohjan toimipiste noin 2,5 km päässä, Ahtialan koulu noin 1,5 km päässä. Kunnaksen Ristimäenkadun päiväkoti ja Sipuran päiväkoti ovat molemmat noin yhden kilometrin päässä. Ahtialan kirjasto sijaitsee Alasenkadulla, liikekeskusta vastapäätä.

Muut julkiset palvelut sijaitsevat Ahtialan keskustassa ja kaupungin keskustassa. Matkaa Lahden keskustaan on noin kahdeksan kilometriä.

Tonttien pinta-alat ovat 790 m2, 829 m2 ja 1 216 m2. Tonteille pääsee rakentamaan 1.6.2022 alkaen.

Niemen Tietotie

Niemen Tietotien 2 tonttia rajautuvat Tietotiehen sekä Anianpuistoon.

Lähin koulu on Kivimaan peruskoulu. Kehittyvä Niemen alue tarjoaa tulevaisuudessa monipuolisia palveluja. Tällä hetkellä lähin päivittäistavarakauppa sijaitsee noin 800 metrin päässä. Tietotien toisella puolella toimii Niemen päiväkoti. Tontit sijaitsevat noin 2,2 kilometrin etäisyydellä Lahden keskustasta.

Tonttien pinta-alat ovat 805 m2 ja 1 019 m2. Tonteille pääsee rakentamaan 1.6.2022 alkaen.

Tonttien hakuaika 4.–29.10.

Renkomäen ja Kunnaksen tonttien haku on 4.–29.10. Niemen tontit tulevat hakuun tarjouskilpailulla loppuvuoden aikana.

Tontteja haetaan sähköisellä hakulomakkeella. Kaupunki luovuttaa tontit aluksi varattavaksi ja varausajan pituus on vähintään kuusi kuukautta. Varauksen jälkeen tontit vuokrataan 31.12.2071 päättyvillä maanvuokrasopimuksilla.

Uusien tonttien lisäksi kaupungilla on haettavana omakotitontteja kuukausittain. Nämä tontit ovat jääneet jakamatta kevään tai syksyn hakukierroksella tai palautuneet varauksesta tai vuokrauksesta.

Lisätietoa tonteista ja sähköinen haku

Tontti-infon materiaalit 21.10.2021

Omakotitontin hakumenettelystä ja oman kodin rakentamisesta järjestettiin kaikille avoin tontti-info. Tilaisuudessa oli paikalla kaupungin tontinluovutuksen, rakennusvalvonnan ja kaupunkisuunnittelun asiantuntijat.

Voit tutustua tontti-infon power point -esitykseen.

Tallenne tontti-infosta.

 

Kunnaksen Pysäkkikadun tekstiä päivitetty 8.10.