Hyppää sisältöön

LUT ja Hebein teknillinen yliopisto aloittavat Lahdessa kansainvälisen kandikoulutuksen

LUT-yliopisto on neuvotellut merkittävän koulutusyhteistyösopimuksen kiinalaisen Hebein teknillisen yliopiston (HEBUT) kanssa. Yhteistyön myötä LUT-yliopisto aloittaa Lahdessa kandidaattikoulutuksen 2021.

Lappeenrannassa yhteistyö käsittää kone- ja sähkötekniikan kandikoulutuksen, Lahdessa energia- ja ohjelmistotekniikan koulutuksen. Uudet ohjelmat käynnistetään syksyllä 2021, jolloin noin 250 opiskelijaa aloittaa opintonsa kampuksilla.

Merkittävä osa LUTin kansainvälisistä opiskelijoista tulee EU-alueen ulkopuolelta.

Hebei University of Technology (HEBUT) on 1903 perustettu noin 20 000 opiskelijan yliopisto Tianjinin kaupungissa. HEBUT aloitti englanninkielisen opetuksen 1900-luvun alussa, ja siitä lähtien kansainvälinen yhteistyö on ollut tärkeä osa yliopiston toimintaa. HEBUT on mm. QS-rankingin BRIC-maiden listalla sijalla 301–350.

– Odotamme kovasti yhteistyötä LUT-yliopiston kanssa sekä Lappeenrannassa että Lahdessa. Yhteistyön kärkenä ovat yhdessä organisoidut ja toteutetut neljä kandidaattiohjelmaa, toteaa tutkimuksen ja kansainvälisyyden vararehtori Guowei Ma.

LUTin rehtori Juha-Matti Saksa on tyytyväinen neuvottelujen etenemiseen.
– LUT-yliopisto panostaa koulutusvientiin tuomalla kansainvälisiä opiskelijoita kampuksilleen. Vastaamme tällä toiminnalla myös Suomessa toimivien yritysten osaajapulaan, Saksa toteaa. Saksan mukaan erityisesti Aasian markkinoilla operoivat yritykset ovat näistä tulevaisuuden osaajista erityisen kiinnostuneita.
– Tämä on erinomainen osoitus yhteistyön voimasta: sopimus ei ikinä olisi syntynyt ilman LUT-yliopiston sekä Päijät-Hämeen ja Etelä-Karjalan yhteisponnistuksia.

Toteutuessaan LUT-yliopiston ja Hebein teknillisen yliopiston yhteistyö on merkittävä avaus koko yliopistosektorin kansainvälistymisessä. Kansainvälisten osaajien koulutus Suomessa edistää koulutusviennin ja kansainvälisen kasvun tavoitteita.

Lisätiedot:

Juha-Matti Saksa, rehtori, LUT-yliopisto
juha-matti.saksa@lut.fi, 040 016 6659