Hyppää sisältöön

Lyseossa ja Myllypohjan koulussa korona-altistuneita karanteeniin

Lahden lyseon opiskelijalla on todettu korontartunta. Altistuneissa on 77 opiskelijaa ja 3 henkilöstöön kuuluvaa. Altistuneet ovat karanteenissa kymmenen päivän ajan.

Hyvinvointiyhtymä on kartoittanut altistuneet ja pyrkii tavoittamaan heidät kaikki mahdollisimman pian. Lyseolta on oltu yhteydessä altistuneisiin, sekä viestitetty tilanteesta kaikkien lukiolaisten huoltajille ja koko henkilöstölle.

10 vuorokauden karanteeniaika lasketaan alkamaan altistustilanteesta. Hyvinvointiyhtymän tartuntataudeista vastaava määrää karanteenin altistumistietojen pohjalta, mikä kerrotaan karanteeniin jäävälle sekä puhelimitse että kirjallisesti. Päätöksessä on karanteenin päättymispäivä.

Lyseon lukiossa opiskelijoita on 920 ja henkilökuntaa 53.

Lah­den lu­kiot etäo­pe­tuk­seen maanantaista alkaen

Lahden kaupungin lukiot siirtyvät etäopetukseen loppuvuodeksi. Siirtymisellä pyritään varmistamaan turvallinen ja tasalaatuinen opetus kaikille lukukauden loppuun asti. Etäopetukseen siirtymisestä päätettiin perjantaina 4.12. sen jälkeen, kun Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä antoi asiasta suosituksen kaikille Päijät-Hämeen lukioille ja ammattioppilaitoksille.

Myllypohjan koulussa uusia altistuneita

Myllypohjan koulusta useita oppilasryhmiä sekä henkilökuntaan kuuluvia siirtyi etätyöskentelyyn ja karanteeniin tiistaina 1.12. Kolmella Myllypohjan oppilaalla on todettu koronatartunta heidän ollessaan karanteenissa. Uusia altistuneita ja karanteeniin siirtyviä on 4. Lisäksi karanteenin kestoa pidennetään muutaman karanteenissa olevan osalta.

Hyvinvointiyhtymä on kartoittanut altistuneet ja pyrkii tavoittamaan heidät kaikki mahdollisimman pian. Koululta on oltu yhteydessä altistuneisiin.

Altistumisesta ja karanteenista

Karanteeniin määrätään henkilöt, jotka ovat olleet lähikontaktissa tartuttavaksi arvioidun koronapositiivisen henkilön kanssa yli 15 minuuttia. Esimerkiksi käynti oppilaitoksen tiloissa ei aiheuta toimenpiteitä. Hyvinvointiyhtymän infektioyksikkö arvioi altistumisen.

Karanteeniin määrättyjen henkilöiden perheitä ei aseteta karanteeniin, koska he eivät ole olleet lähikontaktissa tartunnan saaneeseen. Karanteeniin asetetun oireettoman henkilön lähipiiri ei ole tartuttava. Oireettomat perheenjäsenet voivat käydä koulussa ja töissä normaalisti, mutta heidän tulee tarkkailla terveydentilaansa erityisen huolellisesti.

Karanteeniin asetetuille toimitetaan virallinen päätös, joka oikeuttaa tarvittaessa alle 16-vuotiaan huoltajan jäämään kotiin lapsen kanssa, vaikka lapsi olisikin terve. Päätös perustuu tartuntatautilakiin.

Karanteeniin asetettuja pyydetään tutustumaan THL:n ohjeisiin, mitä karanteeni tarkoittaa.

Lisätiedot

Lahden kaupunki
Lyseon rehtori Tero Matkaniemi p. 050 559 7968
Myllypohjan koulun rehtori Reetta Ahokas, 050 518 0292
Lukiojohtaja Heikki Turunen, p. 044 716 1330
Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä
tartuntatautilääkäri jukka.majuri@phhyky.fi