Hyppää sisältöön

Maahanmuutto ylläpitää Lahden väkiluvun kasvua

Lahden väkiluku oli lokakuun 2022 lopussa 120 142. Lahden kaupungin väkiluku on noussut vuoden alusta 115 asukkaalla. Väestö laski lokakuussa 27 asukkaalla.

Maahanmuutto Lahteen oli tammi-lokakuussa 665 henkeä ja maastamuutto Lahdesta 146 henkeä. Maahanmuuttoja oli 519 enemmän kuin maastamuuttoja. Nettomaahanmuuton määrä on selvästi enemmän kuin koskaan aiemmin Lahden mittaushistoriassa tammi-lokakuun aikana.

Ukrainalaisia pakolaisia ja turvapaikanhakijoita ei lasketa maahanmuuttajiin eikä väestönmuutosten ennakkotietoihin. Muuttoliike ja väkilukutilastoissa maahanmuuttoon ja väkilukuun lasketaan sellaiset henkilöt, jotka muuttavat pysyvästi (vähintään vuodeksi tai aikomus muuttaa vähintään vuodeksi) Suomeen ja jotka saavat henkilötunnuksen ja kotikunnan Suomesta.

Tilapäisen suojelun nojalla Suomeen tulleet ukrainaiset eivät ole saaneet kotikuntaa Suomesta, joten he eivät näy muutto- tai väkilukutilastoissa. Mikäli tilanne Ukrainassa pitkittyy ja ukrainalaiset anovat ensi vuonna oleskelulupaa Suomesta ja heille sellainen myönnetään, niin heille pitäisi olla myönnettävissä kotikunta, jonka seurauksena he tulisivat myös virallisiin tilastoihin.

Tarkasteltaessa muutoksia vuoden alusta Lahti menetti tammi-lokakuussa asukkaita muihin kuntiin 2 asukasta. Tammi-lokakuun aikana tulomuuttoa Lahteen muista kunnista oli 4 925 ja lähtömuuttoa Lahdesta oli 4 927.

Tähän mennessä kuluneen vuoden aikana on syntynyt 736 uutta lahtelaista ja kuolleita on 1 202. Syntyneitä oli 466 vähemmän kuin kuolleita.

Lähde: Tilastokeskus, Väestötilastopalvelu

Lisätietoja väestönkehityksestä

Linkki väestökatsaukseen