Hyppää sisältöön

Maanantaina mankeloidaan – kaupunkipyöräkausi käynnistyy 25.4.

Lahden katukuvaan tulee 250 sähköpyörää ja 31 Mankeli-asemaa.
Mankelit ovat saapuneet katukuvaan

Kokeilukaudella suuren suosion saavuttaneet Mankelit palaavat talvitauon jälkeen käyttöön. Kaupunkipyörien sesonki kestää noin seitsemän kuukautta.

Kaupunkipyöräasemia on tällä kaudella 31. Kaupunkipyörien asemaverkosto on sidottu pyörien kokonaismäärään, eli 250 pyörään.

Muutoksia Mankeli-asemiin

Viime kauden asemaverkkoon on tehty muutamia muutoksia. Asemaverkon suurimmat muutokset ovat Mukkulassa, kun vähälle käytölle jäänyt Tiedepuiston asema siirretään Mukkulan ostoskeskukselle. Nykyistä Metsäkankaan asemaa siirretään hieman keskustan suuntaan Kärpäseen, jolloin se palvelee paremmin molempia alueita. Lisäksi keskussairaalan lähelle Sykekadulle saadaan tälle kaudelle kokeiluun testiasema.

Viime vuonna kolme suosituinta kaupunkipyöräasemaa olivat kauppatorilla, Trion edustalla ja satamassa.

Mankeli-lippuja moneen käyttöön

Tällä kaudella Mankeleilla voi ajaa päivä-, viikko- ja kausilipuilla. Kausilippu on voimassa 25.4.-11.11.2022. Lippuja voi ostaa Freebike-sovelluksesta tai kaupunkipyörien verkkosivulta.

Kaupunkipyörien käyttö on maksullista ja vaatii rekisteröitymisen. Pyörien lainaus ja palautus tehdään asemilla. Tarkista asemien sijainnit älypuhelinsovelluksesta.

Tutustu Mankeleihin ja usein kysyttyihin kysymyksiin

Lisätietoja