Hyppää sisältöön

Mankeli-kausi alkaa 22.4. – katso asemat ja osta kausilippu edullisemmin ennakkoon

Mankeli-kaupunkipyörien kausilipun voi ostaa ennakkoon edullisemmin. Ennakkomyynti on voimassa 8.–22.4.

Kausilipun voi ostaa hyvissä ajoin ennen kauden alkamista, ja aikainen ostaja saa lipun alennetulla 55 euron hinnalla. Ennakkomyynti alkaa 8.4. ja kestää kauden aloitukseen 22.4. asti.

Ennakkohinta koskee ainoastaan kausilippua. Seitsemän kuukauden kausilipun normaali hinta on 60 euroa.

Muut lipputuotteet ovat kolmen kuukauden lippu, kuukausilippu, viikkolippu, päivälippu ja minuuttiveloitus. Lipun voi hankkia Freebike-sovelluksesta.

Kauden 2024 Mankeli-asemat

Tulevalla Mankeli-kaudella pyöräilijöiden käytössä on 500 kaupunkipyörää ja 60 asemaa. Viime kauden kolme suosituinta kaupunkipyöräasemaa olivat kauppatorilla, Trion edustalla ja Matkakeskuksella. Mankeli-pyöriä lainattiin viime vuonna lähes 295 000 kertaa.

Suurin osa Mankeli-asemista pysyy tulevalla kaudella samoina, mutta muutamia muutoksia on luvassa. Jokimaalle tulee uusi asema. Asema parantaa osaltaan alueen liikenneyhteyksiä ja palvelee kehittyvää teollisuusaluetta.

Hennalan, Asemantaustan, Lotilan ja Vipusenkadun Mankeli-asemien sijaintiin tehdään pieniä muutoksia palautteiden ja käyttäjämäärien perusteella. Poliisiasema, Harjukatu ja Ilmarisentie vaihtavat paikkaa ja ne nimetään uudelleen. Asemat ovat tällä kaudella Rykmentinkatu, Vuorikatu ja Metsäpellontie.

Kolme viime kaudella vähäisellä käytöllä ollutta asemaa poistetaan käytöstä. Asemat ovat Ahtiala, Lähde ja Renkomäki. Ahtialan ja Renkomäen asemat ovat olleet erillään muusta asemaverkosta ja siksi eivät houkutelleet käyttäjiä. Lähteen asema poistuu, koska monitoimitalon koulu on kesän ajan kiinni eikä aseman siirtämisen oleteta lisäävän käyttäjämääriä.

– Pyörien käyttö on lisääntynyt paljon ja asemia oli viime kaudella välillä tyhjillään. Haluamme varmistaa pyörien saatavuuden mahdollisimman monelle, joten asemakohtaista pyörämäärää täytyy kasvattaa. Pyörien määrä pysyy ennallaan, joten poistamalla vähäisellä käytöllä olevia asemia voimme parantaa pyörien tasaisempaa jakaantumista asemille, kertoo liikenneinsinööri Juhana Polojärvi.

 • Ajokatu

  Liipola

  Laune

  Perhepuisto

  Kerinkallio

  Keijupuisto

  Asemantausta

  Rykmentinkatu

  Matkakeskus

  Marskinaukio

  Möysä

  Karjalankatu

  Loviisanpässi

  Trio

  Tonttila

  Tori

  Pääkirjasto

  Urheilukeskus

  Ranta-Kartano

  Kauppakatu

  Salpaus

  Malski

  Kiveriö

  Kariniemi

  Satama

  Kivistönmäki

  Kärpänen

  Lahden kampus

  Mukkula

  Jalkaranta

  Sykekatu

  Vuorikatu

  Gaudia

  Pyhätön

  Möysän uimaranta

  Teivaan satama

  Saksala

  Ruoriniemi

  Tiedepuisto

  Metsäpellontie

  Ala-Tonttilankatu

  Mytäjäinen

  Hennala

  Jokimaa

  Ankkuri

  Launeen kirjasto

  Vahva-Jussi

  Lotila

  Metsäpelto

  Vipusenkatu

  Karisma

  Kärpäsenkatu

  Karisto

  Holma

  Mukkulan kartano

  Kilpiäinen

  Myllysaari

  Metsäkangas

  Tarjantie

  Riihelä

Ohita upotus

Lisätietoja