Hyppää sisältöön

Maskin käyttösuositus laajentunut

Yläkoulujen ja lukioiden henkilöstön maskijakelu käynnissä.
Kuvituskuva.

Koko Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alue on siirtynyt koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen, ja Lahti lähestyy leviämisvaihetta. Yhtymä suosittaa sen vuoksi uusia tiukempia rajoitustoimenpiteitä. Rajoitukset alkavat yhtymän alueella tänään 23.11.2020 ja ovat voimassa 14.12.2020 asti.

  • Maskin käyttösuositus koskee nyt myös toisen asteen oppilaitosten henkilöstöä ja opiskelijoita. Lukio-opiskelijoiden tulee itse hankkia kasvomaskit.
  • Yläkoulujen eli 7 – 10 -luokilla työskenteleville aikuisille suositetaan suojautumista maskin avulla. Maskisuositus ei koske peruskoululaisia.
  • Henkilöstön osalta lukioissa ja yläkouluissa siirrytään tähän uuteen maskisuositukseen sitä mukaa kun maskit saadaan käyttöön, mahdollisuuksien mukaan jo tiistaista 24.11.

Kasvomaskin käyttöä ei edellytetä henkilöiltä, jotka eivät terveydentilansa vuoksi voi maskia käyttää. Henkilön oma ilmoitus asiasta katsotaan riittäväksi.

Vähävaraisille, joiden ei ole mahdollista itse hankkia suojaimia, jaetaan kangasmaskeja Lahden alueella Palvelutorin Lahti-Pisteessä ja Nastolan kirjastossa. Ks. kuntien jakelupisteet hyvinvointiyhtymän sivuilta.

Asiasta on viestitetty Wilma-palvelun kautta kaupungin lukioiden ja yläkoulujen henkilöstölle ja huoltajille sekä lukio-opiskelijoille.

 THL:n ohje kasvomaskin käytöstä.

Lue Päijät-Hämeen uusista rajoituksista phhyky.fi -sivujen ajankohtaista.

Seuraa uutisointia kaupungin toimenpiteistä koronavirustilanteessa lahti.fi -verkkosivuilta. 

Kuva Juha-Pekka Huotari

Uutista päivitetty 24.11.2020 klo 11.25 ja 27.11.2020 klo 8.37