Hyppää sisältöön

Matkakeskuksen seinämaalauksen työt alkavat

Seinämaalauksen pohjatyöt on kohta tehty ja teoksen maalaus alkaa 10.5. Taiteilijoiden Terhi Ekebomin ja Kirsi-Maria Raunion Virtaavaa liike –teos luo asema-alueelle viihtyisyyttä ja väriä.
Matkakeskuksen seinämaalauksessa hyödynnetään sabluunoita

Lahden matkakeskuksen seinämaalaus tulee tänä vuonna matkakeskuksen asemanpuoleisiin tunneleihin ja porraskäytäviin. Suurikokoinen seinämaalaus toteutetaan maalaamalla. Teoksen eri osia yhdistää virtaava liike. Maalaukseen tulee lahtelaisia elementtejä, kulkemiseen liittyviä hahmoja ja kulkusuuntia osoittavia elementtejä. Teoksen maalaamisessa on mukana Inspis Lahti ry:n nuoret. Teos on tarkoitus valmistua ennen juhannusta.

Matkakeskuksen seinämaalauksesta järjestettiin helmikuussa avoin portfoliohaku, jonka perusteella työpari Terhi Ekebom ja Kirsi-Maria Raunio valikoitui laaja-alaisen seinämaalauksen toteuttajaksi. Valintaryhmän mukaan työryhmän esittelemä ajatus virtaavasta orgaanisesta muodosta, joka kasvaa matkakeskuksessa eri paikkoihin, sitoutuu erinomaisesti ympäristöpääkaupungin teemoihin.

Matkakeskuksen seinämaalauksen toteuttajina on Lahden kaupungin kaupunkiympäristö yhteistyössä Väyläviraston ja VR:n kanssa. Hanketta rahoittaa myös Kestävä Lahti säätiö ja sponsorit.

Kesän aikana parannetaan myös matkakeskuksen opasteita tunneleissa. Laitureille toteutettavilla tarroituksilla osoitetaan junalla matkustaville oikeat kulkusuunnat.

Maalaustöiden aikana tunneleissa ja porraskäytävissä on telineitä ja työmaa-aitoja. Pahoittelemme mahdollista vaivaa.