Hyppää sisältöön

Miten Lahden keskustasta tehdään Suomen viihtyisin kohtaamispaikka? – Kutsumme lahtelaiset keskustavision aloitusseminaariin 29.8.

Ilmakuva torista markkinapäivänä

Miltä tulevaisuuden keskusta tuntuu, mikä saa sinut tulemaan kaupungin sydämeen? Kauas tulevaisuuteen katsovan keskustavision tavoitteena on luoda Lahteen rohkea ja ennakkoluuloton suunnitelma keskustan kehittämiseksi. Sellainen, joka auttaa luomaan pohjan kokoaan suuremmalle elävälle ja viihtyisälle keskustalle, jossa on houkuttelevaa asua ja käydä.

Kaupunkikeskustat kautta Suomen ovat uudistummassa voimakkaasti ja kilpailu asukkaista sekä yrityksistä käy kuumana. Lahdessakaan ei voida jäädä paikoilleen, vaan ratkaistavia kysymyksiä ovat esimerkiksi missä järjestetään tulevaisuuden tapahtumia, millainen tori vetäisi puoleensa vuodenajoista riippumatta, ja mitkä asiat saavat Lahteen matkaavan hypähtämään innostuksesta. Yhteinen visio ohjaa tunnetaanko Lahden keskusta tulevaisuudessa maailmanluokan tapahtumista, urbaanista taiteesta vai vihreistä keitaista.

Tule kuulolle kaikille lahtelaisille avoimeen hankkeen aloitusseminaariin Fellmannian auditorioon tiistaina 29.8. klo 17.30-19.00, jossa kerromme keskustan kehittämisen kuumat perunat ja miten lahtelaiset pääsevät vaikuttamaan läpi syksyn. Seminaarin keskiössä on innostava paneelikeskustelu, jossa kurkistetaan keskustan kehittämiseen kiinteistöjen ja liiketilojen, opiskelijoiden, maankäytön ja päätöksenteon näkökulmista. Tutustu panelisteihin täällä: https://www.lahti.fi/uutiset/keskustavision-aloitusseminaarin-paneelissa-pohditaan-keskustojen-vetovoimatekijoita-eri-alojen-asiantuntijoiden-voimin/ 

Lahen näköinen visio ei synny ilman lahtelaisia

Keskustavisio suunnitellaan vahvassa vuorovaikutuksessa kaikkien lahtelaisten, asukkaiden, opiskelijoiden, kiinteistönomistajien ja yrittäjien kanssa. Olet lämpimästi tervetullut jakamaan ajatuksesi ja rohkeat ideasi syksyn aikana järjestettävissä asukastyöpajoissa! Lopputuloksena muodostamme yhteisen ja kunnianhimoisen tavoitekuvan Lahden keskustasta.

Hankkeesta vastaa Keskustavision työryhmä yhdessä Uusi Kaupunki -kollektiivin kanssa.

Kick-off seminaari järjestetään Fellmannian auditoriossa 1.krs (Kirkkokatu 27, 15140 Lahti) tiistaina 29.8. klo 17.30–19.00. Osallistuminen ei vaadi ennakkoilmoittautumista. Tilaisuutta voi myös seurata kaupungin Youtube-kanavalla.

Youtube-linkki: https://www.youtube.com/live/eRN8avpbPro?si=yI-0K9V7p1LOLd-a

#Keskustavisio2040 #LahesTaydellinen

 

Lisätietoja hankkeesta:

Riitta Niskanen, hankepäällikkö

riitta.m.niskanen@lahti.fi / +358505594200

Lisätietoja seminaarista:

Juuso Heinämäki, vuorovaikutussuunnittelija

juuso.heinamaki@lahti.fi / +358444163820