Hyppää sisältöön

Monitoimitalojen nimikilpailussa yli 1200 ehdotusta

Kilpailussa pyydettiin nimiehdotuksia tuleville Kivimaan ja Rakokiven monitoimitaloille. Nimikilpailu osoitti kiinnostuksen monitoimitaloja kohtaan ja halun olla mukana yhteisessä ideoinnissa.

Nimiehdotuksia saatiin yhteensä 1 244, joista 687 tuli Rakokiven monitoimitalolle ja 557 Kivimaalle. Nimikilpailussa haettiin lyhyttä, ytimekästä, talon toimintaa kuvaavaa, suomenkielistä ja mielellään alueeseen kiinnittyvää nimeä.

Seuraavaksi nimiehdotuksia käsittelee käyttäjistä, sivistyslautakunnan ja hallinnon edustajista koottu työryhmä. Monitoimitalojen nimivalinnat tehdään keväällä 2021.

Kaikkien vastanneiden kesken arvottiin 10 kappaletta Lahti-aiheisia palkintoja, voittajille on ilmoitettu henkilökohtaisesti.

Kivimaan monitoimitalo

Vaiheittain rakennettavassa Kivimaan monitoimitalossa tulee toimimaan mm. koulu, esiopetus ja nuorisopalvelut. Ensin valmistuu uusi osa, joka otetaan käyttöön elokuussa 2021. Sen jälkeen alkaa vanhan osan perusparannus. Käyttäjinä monitoimitalossa tulee olemaan noin 900 lasta ja 100 työntekijää.

Kivimaan monitoimitalon havainnekuva
Kivimaan monitoimitalon havainnekuva

Rakokiven monitoimitalo

Rakokiven monitoimitalossa tulee toimimaan mm. koulu, päiväkoti ja kirjasto. Tiloissa järjestetään myös Wellamo-opiston kurssitoimintaa. Rakokiven monitoimitalon tilat otetaan käyttöön vaiheittain heinä-elokuussa 2021. Uuden monitoimitalon käyttäjinä on noin 640 lasta ja 110 työntekijää.

Rakokiven monitoimitalon havainnekuva
Rakokiven monitoimitalon havainnekuva