Hyppää sisältöön

Monttu auki -tapahtuma kutsuu lahtelaiset jo toisen kerran yhteiseen keskusteluun

Millaisia ajatuksia sinulla on hyvinvoinnista ja turvallisuudesta ajankohtaisessa maailmantilanteessa? Osallistu Monttu auki -keskustelutilaisuuteen 1.10.

Mistä hyvinvointisi koostuu, lahtelainen?

Monttu auki -keskusteluissa haluamme kuulla, mitä lahtelaiset aikuiset ajattelevat omasta hyvinvoinnistaan ja turvallisuudestaan. Hyvinvointi ja turvallisuus ovat nousseet tänä vuonna aivan uudella tavalla keskusteluun. Esimerkiksi kustannusten nousu ja energiakriisi koettelevat monien arkea. Kaupungille on siksi tärkeää kuulla kaupunkilaisten ajatuksia. Myös nuorten ääni on päässyt kuuluviin. Lahden perusopetuksessa on syksyn aikana toteutettu Skididialogeja, joissa lapset ja nuoret ovat päässeet kertomaan, mikä heille tuo hyvinvointia ja turvallisuutta vapaa-ajalla.

Kirjattuja keskusteluja hyödynnetään anonyymisti ja sekä aikuisten että lasten keskusteluista tehdään yhteinen kooste, joka julkaistaan loppuvuodesta.

Tule osaksi ilmiötä. Lahti kaipaa rakentavaa keskustelua.

Onnistunut vuoropuhelu tarvitsee juuri sinua. Monttu auki on lahtelaisten yhteinen keskustelu. Osallistujat kokoontuvat saman pöydän ääreen keskustelemaan luottamuksellisesti suosittua Erätauko -menetelmää hyödyntäen. Jokaista keskustelua ohjaa Erätauko-menetelmän osaava fasilitaattori.

Tilaisuuksia järjestetään kymmenessä paikassa eri puolilla Lahtea. Jokaiseen keskusteluun pääsee osallistumaan 10–15 keskustelijaa. Keskusteluryhmistä yksi on englanninkielinen ja yksi ukrainankielinen. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton. Tilaisuuksissa on kahvitarjoilu.

Monttu auki -keskustelutilaisuudet  1.10.2022 klo 12.30–15.00. Lue lisää osoitteessa lahti.fi/monttuauki.

Monttu auki

Monttu auki -keskustelutapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran lokakuussa 2021, osana Euroopan ympäristöpääkaupunkivuoden tapahtumia. Ensimmäiseen keskusteluun osallistui noin 100 lahtelaista verkossa ja kolmessa eri paikassa. Lahden Monttu auki 2022 on Hämeenlinnassa järjestettävän Ylen Hyvin sanottu -keskustelufestivaalin satelliittitapahtuma. Lue lisää Hyvin sanottu -keskustelufestivaalista täällä.

Tule keskustelemaan, tule kuuntelemaan, tule kuulluksi.

 

Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä

Lisätietoja