Hyppää sisältöön

Möysän ja Harjun kouluissa oppilaita ja henkilökuntaa etäopiskeluun ja karanteeniin

Molemmista kouluista koronatartunta on todettu yhdellä oppilaalla. Heidän ryhmiensä oppilaita ja koulujen henkilökuntaa asetetaan karanteeniin ja he siirtyvät etäopiskeluun.

Hyvinvointiyhtymä on kartoittanut altistuneet ja pyrkii tavoittamaan heidät kaikki mahdollisimman pian. Koulujen rehtorit ovat lähettäneet wilma-palvelun kautta viestin altistuneiden oppilaiden huoltajille.

Möysän koulussa on aiemmin ollut etäopiskelussa ja karanteenissa oppilaita ja henkilökuntaa. Tässä tapauksessa on kuitenkin kysymys eri tartuntaketjusta.

14 vuorokauden karanteeniaika lasketaan alkamaan altistustilanteesta. Hyvinvointiyhtymän tartuntataudeista vastaava määrää karanteenin altistumistietojen pohjalta, mikä kerrotaan karanteeniin jäävälle sekä puhelimitse että kirjallisesti. Päätöksessä on karanteenin päättymispäivä.

Etätyöskentelystä lähetetään oppilaille ja huoltajille Wilma-viesti, jossa tarkennetaan karanteeniajan etäopiskeluohjeita.

Altistumisesta ja karanteenista

Karanteeniin määrätään henkilöt, jotka ovat olleet lähikontaktissa tartuttavaksi arvioidun koronapositiivisen henkilön kanssa yli 15 minuuttia. Esimerkiksi käynti koulussa ei aiheuta toimenpiteitä. Hyvinvointiyhtymän infektioyksikkö arvioi altistumisen.

Karanteeniin määrättyjen henkilöiden perheitä ei aseteta karanteeniin, koska he eivät ole olleet lähikontaktissa tartunnan saaneeseen. Karanteeniin asetetun oireettoman henkilön lähipiiri ei ole tartuttava. Oireettomat perheenjäsenet voivat käydä koulussa ja töissä normaalisti, mutta heidän tulee tarkkailla terveydentilaansa erityisen huolellisesti.

Karanteeniin asetetuille toimitetaan virallinen päätös, joka oikeuttaa tarvittaessa alle 16-vuotiaan huoltajan jäämään kotiin lapsen kanssa, vaikka lapsi olisikin terve. Päätös perustuu tartuntatautilakiin.