Hyppää sisältöön

Möysän ja Renkomäen peruskoulujen oppilaita ja opettajia karanteeniin

Möysän ja Renkomäen peruskoulujen oppilaita ja osa opetushenkilökuntaa jatkavat etätyöskentelyä karanteenissa.

Lahtelaisissa Möysän ja Renkomäen peruskouluissa jatketaan poikkeuksellisia opetusjärjestelyjä. Etäopetuksessa maanantain työskennelleet asetetaan karanteeniin terveysviranomaisten suosituksesta ja varotoimenpiteenä.

Kummastakin koulusta karanteenissa on yksi luokka ja yksittäisiä oppilaita eri luokilta sekä osa opetushenkilöstöä. Taustalla on Möysän koulun yhden opettajan sekä Renkomäen koulun yhden oppilaan varmistetut koronavirustartunnat.

Hyvinvointiyhtymä tavoittelee parhaillaan altistuneita. 14 vuorokauden karanteeniaika lasketaan alkamaan altistustilanteesta. Hyvinvointiyhtymän tartuntataudeista vastaava määrää karanteenin altistumistietojen pohjalta, mikä informoidaan karanteeniin jäävälle sekä puhelimitse että kirjallisesti. Päätöksessä on karanteenin päättymispäivä.

Koulujen muut luokat ja oppilaat jatkavat normaalisti lähiopetuksessa.

Etätyöskentelyssä jatkavien oppilaiden huoltajille lähetetään maanantain aikana Wilma-viesti, jossa tarkennetaan karanteeniajan etäopiskeluohjeita.

Möysän koulussa oppilaita on 386 ja henkilökuntaa 40. Koulussa toimii myös esikoulu, iltapäiväkerho sekä hammashoitolan, ateriapalvelujen ja laitoshuollon henkilöstöä. Renkomäen koulussa oppilaita on 364 ja opetushenkilökuntaa 23. Koulu toimii kahdessa toimipisteessä.

Altistumisesta ja karanteenista

Altistumisesta ja karanteenista on jo tullut kysymyksiä. Esimerkiksi käynti Möysän ja Renkomäen koululla ei aiheuta toimenpiteitä. Karanteeniin määrätään henkilöt, jotka ovat olleet lähikontaktissa tartuttavaksi arvioidun koronapositiivisen henkilön kanssa yli 15 minuuttia. Arvio altistumisesta tehdään infektioyksikön toimesta.

Karanteeniin määrättyjen henkilöiden perheitä ei aseteta karanteeniin, koska he eivät ole olleet lähikontaktissa tartunnan saaneeseen. Karanteeniin asetetun oireettoman henkilön lähipiiri ei ole tartuttava. Oireettomat perheenjäsenet voivat käydä koulussa ja töissä normaalisti, mutta heidän tulee tarkkailla terveydentilaansa erityisen huolellisesti.

Karanteeniin asetetuille toimitetaan virallinen päätös, joka oikeuttaa tarvittaessa alle 16-vuotiaan huoltajan jäämään kotiin lapsen kanssa, vaikka lapsi olisikin terve. Päätös perustuu tartuntatautilakiin.

Huoltajia pyydetään yhdessä lasten kanssa tutustumaan THL:n ohjeisiin, mitä karanteeni tarkoittaa.

Lisätiedot

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä
infektioylilääkäri Ville Lehtinen, ville.lehtinen@phhyky.fi

Lahden kaupunki
vastuualuejohtaja Lassi Kilponen, p. 044 716 1328

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä, Ajankohtaista tietoa ja ohjeita koronaviruksesta
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos: ajankohtaista koronaviruksesta COVID-19 
Lisätietoa karanteenista THL:n verkkosivuilla