Hyppää sisältöön

Möysän peruskoulun oppilaita ja opettajia maanantaina 7.9. etätyöskentelyyn

Varotoimenpiteenä yksi Möysän peruskoulun luokka ja yksittäisiä oppilaita eri luokilta ja osa opetushenkilökuntaa työskentelee maanantain 7.9. etäopetuksessa.

​Lahtelaisessa Möysän peruskoulussa siirrytään maanantaina 7.9.2020 poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin. Etätyöskentelyyn siirrytään terveysviranomaisten suosituksesta ja varotoimenpiteenä, koska taustalla on koulun yhden opettajan varmistettu koronavirustartunta.

Yksi koronavirustartunnan saaneista kuuluu lahtelaisen Möysän peruskoulun henkilökuntaan, minkä vuoksi koulun oppilaita ja henkilökuntaa on karanteeniin asetettavien joukossa. Yhtymä tavoittelee altistuneita, mutta osa saadaan tavoitettua todennäköisesti vasta maanantaina.

Varotoimenpiteenä yksi Möysän peruskoulun luokka ja yksittäisiä oppilaita eri luokilta ja osa opetushenkilökuntaa työskentelee maanantain 7.9. etäopetuksessa. Koulun muut luokat ja oppilaat jatkavat normaalisti lähiopetuksessa.

Maanantaina etäopetuksessa olevien oppilaiden huoltajille lähetetään sunnuntai-illan aikana Wilma-viestiä, jossa annetaan tarkemmat ohjeet etäopiskelusta. Yhteydenpito koteihin ja myös ohjeet jatkosta viestitetään koteihin Wilma-palvelun kautta. Koulu on tiedottanut asiasta henkilöstölleen ja kaikille huoltajille.

Möysän koulussa oppilaita on 386 ja henkilökuntaa 40. Koulussa toimii myös esikoulu, iltapäiväkerho sekä hammashoitolan, ateriapalvelujen ja laitoshuollon henkilöstöä.

Täydennämme tiedotetta heti, kun uutta tietoa on saatavilla.

Lisätiedot

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä,
infektioylilääkäri Ville Lehtinen, ville.lehtinen@phhyky.fi

Lahden kaupunki
vastuualuejohtaja Lassi Kilponen, p. 044 716 1328

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä, Ajankohtaista tietoa ja ohjeita koronaviruksesta
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos: ajankohtaista koronaviruksesta COVID-19
Lisätietoa karanteenista THL:n verkkosivuilla

_ _ _ _

Epäiletkö koronavirus-tartuntaa? Lue nämä ohjeet ensin
Jos kärsit hengitystieinfektio-oireista ja epäilet koronavirustartuntaa, ota terveydenhuoltoon yhteyttä puhelimitse. Myös Omaolo.fi -palvelussa voi tehdä oirearvion, joka ohjaa tarvittaessa terveydenhuollon avun piiriin.

Hyvinvointiyhtymä ottaa koronavirusnäytteitä myös lievistä hengitystieinfektio-oireista kärsivistä potilaista, jos on syytä epäillä koronavirustartuntaa. Näytteenottoon hakeudutaan soittamalla Päivystysavun numeroon 116117. Numerosta saa tarvittavat toiminta- ja kotihoito-ohjeet.

Ajan koronatestiin voi varata nyt myös Omaolo.fi-verkkopalvelun kautta. Päästäkseen ajanvaraukseen asiakkaan tulee ensin tehdä omaolo.fi:ssä koronaoirearvio. Jos testin tulos viittaa koronan mahdollisuuteen, palvelu tarjoaa asiakkaalle tilaisuuden varata ajan näytteenottoon.