Hyppää sisältöön

Möysän uudistuvat asemakaavat esillä asukastilaisuudessa 14.3.

Ilmakuva Möysän liikenneympäristön läheisyydessä sijaitsevista tonteista

Kaupunkisuunnittelu järjestää yhdessä keskustan kumppanuuspöydän kanssa asukastilaisuuden Möysän koululla, Hiljankuja 6, torstaina 14.3. klo 17.00-19.00. Asukasillassa esitellään kolme työn alla olevaa kaavatyökohdetta Möysän liikenneympyrän läheisyydessä. Myös Lahden museot esittelevät tilaisuudessa näkökulman alueen kehitykseen.

Huomioithan, että Möysän koululla ei ole pysäköintitilaa, vaan autolla saapuvia suositellaan jättämään auto kadunvarsipysäköintiin. Tilaisuuteen on mahdollista osallistua myös etänä MS Teamsilla.

Tilaisuuden videotallenne on katsottavissa tilaisuuden jälkeen kaupungin Youtube-sivulla. Asukkailla on mahdollisuus lähettää ennakkokysymyksiä illan aiheisiin liittyen 11.3. mennessä. Jos et pääse tilaisuuteen paikalle, voit siis lähettää suunnittelijoille kysymyksen ja katsoa vastauksen tilaisuuden videotallenteesta tai muistiosta.

Jätä ennakkokysymyksesi täällä.

Liity tilaisuuteen etänä tästä linkistä. 

Ohjelma:

17.00-17.30 Kerro pois -kahvit, kaavasuunnitelmat nähtävillä ja suunnittelijat tavattavissa

Mitä kuuluu Möysään? Tule kahville ja jutulle keskustan kumppanuuspöydän jäsenten kanssa. Keskustan kumppanuuspöydän pisteellä voit keskustella alueen kehitystarpeista ja antaa palautetta kaupungille. Osallistu myös Kestävä elämäntapa -kyselyyn ja voit voittaa leffalippuja Kino Iirikseen.

17.30-18.30 Kolmen asemakaavan esittely, museon näkökulma

Esiteltävinä asemakaavoina ovat Ruolan ostoskeskuksen tontti, Viipurintie 1, Vanha VPK:n tontti Möysänkatu 5 & 5b, Vanhan Möysän Esson tontti, Viipurintie 2. Lisäksi Lahden museoiden edustaja esittelee museon näkökulman muuttuvaan ympäristöön.

18.30-19.00 Kysymykset ja keskustelu esitellyistä aiheista

Esiteltävät asemakaavat

Ruolan ostoskeskuksen tontti, Viipurintie 1, (Tuomas Helin)

Ruolan ostoskeskuksen kiinteistöt vaativat peruskorjausta. Kaavatyössä selvitetään mahdollisuus säilyttää vanhoja kiinteistöjä vai korvataanko niitä uusilla kiinteistöillä ja kaupallisilla palveluilla. Lisätietoja ostoskeskuksen tontista.

Vanha VPK:n tontti Möysänkatu 5 & 5b, (Markus Lehmuskoski)

Kaavatyön tavoitteena on tonttien käyttötarkoituksen muuttaminen pääosin asuinkäyttöön. Aiempi asukaspalaute on vaikuttanut VPK:n tontilla, sillä rakentamisen määrä tontilla vähenee. Asukastilaisuudessa esitellään siis päivitettyjä suunnitelmia. Lisätietoja vanhan VPK:n tontista.

Vanha Möysän Esson tontti, Viipurintie 2, (Markus Lehmuskoski)

Kaavatyön tavoitteena on huoltoaseman käytöstä poistuneen tontin käyttötarkoituksen muuttaminen pääosin asuinkäyttöön. Asemakaava oli alkuvuodesta nähtävillä, mutta asukastilaisuuden yhteydessä esitettävät kommentit huomioidaan edelleen suunnittelussa. Lisätietoja vanhan Möysän Esson tontista.

 

Tilaisuuden tiedostot

Tilaisuuden muistio päivitetään tälle sivulle kun kaikki tilaisuuden kommentit ja palautteet on käyty läpi.

Tilaisuuden videotallenne on katsottavissa 2.4. asti

Ohita upotus