Hyppää sisältöön

Mukkulan koulun E-rakennuksen käyttöä jatketaan ensi lukuvuoden ajan

Kesän aikana tiloissa tehdään käyttöä turvaavia toimenpiteitä.

Neuvottelut Mukkulan koulun E-rakennuksen jatkotoimenpiteistä on käyty yhteistyössä käyttäjän, terveysvalvonnan ja Tilakeskuksen kesken. E-rakennuksen käyttöä jatketaan ensi lukuvuoden ajan. Tämän jälkeen toiminta siirretään väistötiloihin.

Väistötilojen sijainnista, aikataulusta ja tarkemmasta toteutustavasta tiedotetaan erikseen. Väistötiloissa toimitaan alueelle suunniteltavan monitoimitalon valmistumiseen saakka eli arviolta ainakin vuoteen 2027.

E-rakennukseen tullaan tekemään koulun kesäloman aikana käyttöä turvaavia toimenpiteitä, muun muassa ilmanvaihtoa tehostetaan, asennetaan ilmanpuhdistimia ja osastoidaan tiloja, kertoo sisäilma-asiantuntija Jussi Hietala Tilakeskuksesta.
– Näillä toimenpiteillä pyritään parantamaan sisäilman laatua eivätkä ne poista varsinaista korjaustarvetta. Kirjastotilat ovat kesän aikana normaalisti kirjastokäytössä.

Kohdekohtainen sisäilmatyöryhmä jatkaa työskentelyään ja seuraa tilannetta aktiivisesti.

Mukkulan koulun E-rakennus on Mukkulan koulun, päiväkodin ja myös kirjaston käytössä. Tilojen ja materiaalien käytölle ei ole asetettu käyttörajoitteita viranomaisen toimesta. Tilat ovat normaalisti käytettävissä ensi lukuvuoden ajan.

Asianosaisia pidetään ajan tasalla asioiden etenemisestä.

Asiassa menetellään kaupungin sisäilmatoimintamallin mukaisesti. Tällä hetkellä edetään toimintamallin mukaisesti korjausvaiheessa, käyttöä turvaavat toimet. Toimintamalli löytyy kaupungin lahti.fi -sivuilta.

Lisätietoja

Sisäilma-asioissa
Lahden kaupunki Lahden Tilakeskus, Jussi Hietala, sisäilma-asiantuntija, 044 482 6222, jussi.hietala@lahti.fi

Väistötila-asioihin liittyen
Lahden Tilakeskus, Anna Tervo, tilapalvelupäällikkö, 044 482 6657, anna.tervo@lahti.fi

Toimintaan liittyvissä asioissa
Mukkulan peruskoulun rehtori Hanna Saarinen, 044 482 6292, hanna.saarinen@lahti.fi
Kirjastopalvelujohtaja Salla Palmi-Felin, 050 559 4098, salla.palmi-felin@lahti.fi