Hyppää sisältöön

Mukkulan koulussa kahdeksan etätyöskentelyyn ja karanteeniin

Mukkulan koulussa neljä henkilöstöön kuuluvaa ja neljä oppilasta on siirtynyt etätyöskentelyyn ja karanteeniin korona-altistumisen takia maanantaista 16.11.

Koulussa opiskellaan muuten normaalisti, mutta yhden ryhmän tuntityöskentelystä osa tapahtuu etäyhteyksien kauttaja, henkilökuntaa on luokassa koko ajan paikalla. Karanteenissa olevat oppilaat opiskelevat etänä koulun sopimalla tavalla.

Poikkeuksellinen työskentely järjestetään terveysviranomaisten suosituksesta ja varotoimenpiteenä. Hyvinvointiyhtymä on kartoittanut altistuneet.

10 vuorokauden karanteeniaika lasketaan alkamaan altistustilanteesta. Hyvinvointiyhtymän tartuntataudeista vastaava määrää karanteenin altistumistietojen pohjalta, mikä kerrotaan karanteeniin jäävälle sekä puhelimitse että kirjallisesti. Päätöksessä on karanteenin päättymispäivä.

Mukkulassa oppilaita on reilut 800 ja opetushenkilöstöä 145.

Altistumisesta ja karanteenista

Karanteeniin määrätään henkilöt, jotka ovat olleet lähikontaktissa tartuttavaksi arvioidun koronapositiivisen henkilön kanssa yli 15 minuuttia. Esimerkiksi käynti koulussa ei aiheuta toimenpiteitä. Hyvinvointiyhtymän infektioyksikkö arvioi altistumisen.

Karanteeniin määrättyjen henkilöiden perheitä ei aseteta karanteeniin, koska he eivät ole olleet lähikontaktissa tartunnan saaneeseen. Karanteeniin asetetun oireettoman henkilön lähipiiri ei ole tartuttava. Oireettomat perheenjäsenet voivat käydä koulussa ja töissä normaalisti, mutta heidän tulee tarkkailla terveydentilaansa erityisen huolellisesti.

Karanteeniin asetetuille toimitetaan virallinen päätös, joka oikeuttaa tarvittaessa alle 16-vuotiaan huoltajan jäämään kotiin lapsen kanssa, vaikka lapsi olisikin terve. Päätös perustuu tartuntatautilakiin.

Karanteeniin asetettuja pyydetään tutustumaan THL:n ohjeisiin, mitä karanteeni tarkoittaa.

Lisätiedot

Lahden kaupunki
vastuualuejohtaja Lassi Kilponen, 044 716 1328
rehtori Hanna Saarinen, p. 044 482 6292

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä,
infektiolääkäri ville.lehtinen@phhyky.fi
tartuntatautilääkäri jukka.majuri@phhyky.fi