Hyppää sisältöön

Mukkulassa julkistetaan uusi ympäristötaideteos

Anna-Lea Kopperin Päättymätön marjamaa ympäristötaideteoksen kaikille avoin julkistamistilaisuus maanantaina 30. toukokuuta kello 15 Lahden Mukkulan Merrasojalla, leikkipuiston äärellä, osoite: Kevätkatu 20–22.

Yhteisö- ja ympäristöteoksistaan tunnettu kuvataiteilija Anna-Lea Kopperi on osallistanut lahtelaisia tänä keväänä Mukkulassa. Toukokuiseen teostapahtumaan osallistuneet asukkaat juurruttivat Merrasojan maastoon yhteensä 116 mustaviinimarjapensasta – 116-vuotiaassa Lahden kaupungissa. Taimet istutettiin kahdeksikon eli äärettömän symbolin muotoiseksi pensaspoluksi.

–Toivon että teostapahtuma käynnisti yhteisökohtaamisten sarjan, joka jatkuu poikkitaiteellisesti tulevaisuudessakin, Kopperi sanoo.

Päättymättömän marjamaan mustaviinimarjat ovat syötäviä. Taiteilija toivoo, että mustaviinimarjojen keruu ja pensaiden hoitaminen tarjoavat lahtelaisille uuden vaihtoehtoisen ja helposti lähestyttävän yhteisöllisen toiminnan keitaan.

Teos tarjoaa paitsi mahdollisuuden marjojen poimimiseen ja syömiseen myös esimerkin siitä, että yksilölliselle omistamiselle ja puutarhanhoidolle on yhteisöllisiä vaihtoehtoja. Samalla se muistuttaa suomalaisen talkooperinteen voimasta.

Anna-Lea Kopperi tunnetaan kansainvälisesti yhteisö- ja ympäristöteoksistaan.

Kuvatiedot: ©Anna-Lea Kopperi, Päättymätön marjamaa, 2022
Kuva: Karoliina Redsven