Hyppää sisältöön

Museonjohtajaksi esitetään Tuulia Tuomea

Lahden liikunta- ja kulttuurilautakunta valitsee museonjohtajan 14.10.2020. Valintaryhmä yksimielisesti esittää uudeksi museonjohtajaksi Tuulia Tuomea.

Lahden kaupungin uudeksi museonjohtajaksi esitetään filosofian maisteri Tuulia Tuomea. Tuomi aloittaisi tehtävässään 4.1.2021. Tällä hetkellä hän toimii Hämeenlinnan kaupunginmuseon johtajana.

Museonjohtajan virkaan haki 10 henkilöä, heistä viittä haastateltiin.

Museonjohtajan valintaryhmän jäsenet ovat liikunta- ja kulttuurilautakunnan puheenjohtaja Marju Markkanen ja varapuheenjohtaja Helena Salakka, sivistysjohtaja Tiina Granqvist sekä henkilöstöpäällikkö Ulla Tevajärvi.

Lahden va. museonjohtajana on toiminut tutkimuspäällikkö Hannu Takala kesäkuusta 2020, kun museonjohtaja Timo Simanainen jäi virastaan lomien kautta eläkkeelle.

Museonjohtaja vastaa museotoiminnan johtamisesta ja kehittämisestä. Lahden museot kasvavat voimakkaasti tulevina vuosina uuden taide-, juliste- ja muotoilumuseo LADin valmistumisen sekä Historiallisen museon peruskorjauksen valmistumisen myötä. Näiden lisäksi Hiihtomuseo sekä Radio- ja tv-museo Mastola ovat osa kaupunginmuseota. Lahden kaupunginmuseo toimii myös Päijät-Hämeen alueellisena vastuumuseona.

Liikunta- ja kulttuurilautakunnan kokouksen 14.10.2020 esityslista

Lisätietoja

Lahden kaupunki, sivistyspalvelut
Tiina Granqvist, sivistysjohtaja, p. 050 383 6574


korjattu klo 14.15 työryhmään osallistuneen henkilöstöpäällikön nimi