Hyppää sisältöön

Myllypohjan, Renkomäen ja Mukkulan kouluissa korona-altistumisia

Lisäksi Kivimaan, Lotilan ja Kanervikon kouluissa on altistunut yksittäisiä oppilaita. Kuudessa koulussa altistuneita on kaikkiaan yli 170. Karanteeniin on siirrytty terveysviranomaisten suosituksesta ja varotoimenpiteenä.

Myllypohjan koulu

Myllypohjan koulussa, Kunnaksen toimipisteessä, on todettu koronatartunta yhdellä oppilaalla. Altistuneita oppilaita ja henkilökuntaan kuuluvia on yhteensä 48. Myllypohjan koulussa oppilaita on yli 270 ja opetushenkilöstöä alla kolmekymmentä. Koulu toimii kahdessa toimipisteessä, Ahtialan ja Kunnaksen koulujen piha-alueilla omissa tiloissaan.

Renkomäen koulu

Renkomäen koulussa on todettu koronatartunta yhdellä oppilaalla. Altistuneita oppilaita ja henkilökuntaan kuuluvia on yhteensä 21. Renkomäen koulussa oppilaita on 368 ja opetushenkilökuntaa 25. Koulu toimii kahdessa toimipisteessä.

Mukkulan koulu

Mukkulan koulussa on sunnuntaina todettu koronatartunta kahdella oppilaalla ja maanantaina vielä kahdella oppilaalla. Useampi oppilasryhmä ja altistuneita oppilaita eri ryhmistä sekä henkilökuntaan kuuluvia on nyt siirtynyt etätyöskentelyyn, yhteensä 107 (35+28+44). Etäopiskeluun siirtyy myös oppilaita, joita altistuminen ei koske. Järjestelyllä halutaan turvata koulupäivän käytännön järjestäminen, koska osa opetushenkilöstöstä on karanteenissa altistumisen seurauksena. Mukkulassa oppilaita on noin 840 ja opetushenkilöstöä 145.

Uutista täydennetty 30.11. Mukkulan koulun osalta

Altistuneet karanteeniin

Hyvinvointiyhtymä on kartoittanut altistuneet ja pyrkii tavoittamaan heidät kaikki mahdollisimman pian. Koulusta on oltu yhteydessä altistuneiden lasten huoltajiin. Lisäksi koulun rehtorit ovat viestittäneet tilanteesta henkilöstölleen sekä kaikille huoltajille Wilma-palvelun kautta.

10 vuorokauden karanteeniaika lasketaan alkamaan altistustilanteesta. Hyvinvointiyhtymän tartuntataudeista vastaava määrää karanteenin altistumistietojen pohjalta, mikä kerrotaan karanteeniin jäävälle sekä puhelimitse että kirjallisesti. Päätöksessä on karanteenin päättymispäivä.

Altistumisesta ja karanteenista

Karanteeniin määrätään henkilöt, jotka ovat olleet lähikontaktissa tartuttavaksi arvioidun koronapositiivisen henkilön kanssa yli 15 minuuttia. Esimerkiksi käynti koulun tiloissa ei aiheuta toimenpiteitä. Hyvinvointiyhtymän infektioyksikkö arvioi altistumisen.

Karanteeniin määrättyjen henkilöiden perheitä ei aseteta karanteeniin, koska he eivät ole olleet lähikontaktissa tartunnan saaneeseen. Karanteeniin asetetun oireettoman henkilön lähipiiri ei ole tartuttava. Oireettomat perheenjäsenet voivat käydä koulussa ja töissä normaalisti, mutta heidän tulee tarkkailla terveydentilaansa erityisen huolellisesti.

Karanteeniin asetetuille toimitetaan virallinen päätös, joka oikeuttaa tarvittaessa alle 16-vuotiaan huoltajan jäämään kotiin lapsen kanssa, vaikka lapsi olisikin terve. Päätös perustuu tartuntatautilakiin.

Karanteeniin asetettuja pyydetään tutustumaan THL:n ohjeisiin, mitä karanteeni tarkoittaa.

Lisätiedot

Lahden kaupunki
vastuualuejohtaja Lassi Kilponen, p. 044 716 1328

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä
infektioylilääkäri ville.lehtinen@phhyky.fi

Uutista täydennetty 30.11. Mukkulan koulun osalta
klo 16.25  uusi tartuntatapaus ja uusia altistuneita 28
klo 19.40 uusi tartuntatapaus ja uusia altistuneita 44