Hyppää sisältöön

Niemenrannan kaavoitusta esitellään asukastilaisuudessa 23.11.

Ilmakuva Niemen suunnittelualueesta

Lahtelaisille tuttu Niemen alue kehittyy tuntuvasti tulevina vuosikymmeninä. Nykyinen UPM:n ja Viking Maltin hallinnassa oleva teollisuusalue vapautuu asuinalueeksi, kun yritykset muuttavat alueelta toisaalle. Asumisen lisäksi Niemeen suunnitellaan virkistysalueita, rantaraittia ja uusia palveluita.

Niemen alueen kehittäminen on jo pitkään ollut yksi Lahden tavoitteena ja suunnitelmia on toteutettu aktiivisesti. Alueelle on viime vuosina kehittynyt toimintaa erityisesti yliopiston ja ammattikorkeakoulun myötä. Tulevaisuuden Niemi kasvaa Ankkurin alueen ja Mukkulan kartanon väliin ja alue on entistä saavutettavampi kaikille lahtelaisille.

Marraskuussa nähtäville tulevaa alueen asemakaavan luonnosta esitellään lahtelaisille avoimessa asukastilaisuudessa. Alueelle on tulossa kokonaisuudessaan kolme tai neljä asemakaavaa, joista nyt ensimmäistä marraskuun tilaisuudessa esittelevät kaavoitusarkkitehdit Marja Mustakallio ja Tuomas Helin. Lisäksi tilaisuudessa esitellään viheralueiden, liikenteen ja katuverkkojen suunnitelmia.

Tilaisuus järjestetään hybridinä Lahden Palvelutorilla (Kauppakeskus Trion 2. kerros) Lava-tilassa ja MS Teamsissa torstaina 23.11. klo 17.30-19.00. Osallistuminen ei vaadi ennakkoilmoittautumista.