Hyppää sisältöön

Nimikilpailu juhlistaa Launeen perhepuiston uutta leikkivälinettä

Launeen perhepuisto saa uuden leikkivälineen. Luvassa on seikkailullinen ja uniikki kokonaisuus, mikä hakee inspiraationsa puumajaseikkailusta.
Piirros kuvaa uuden leikkivälineen puumajaseikkailumaista ja hauskaa luonnetta

Uusi leikkiväline tarjoaa elämyksiä eri aisteille: visuaalisuutta, erilaisia materiaaleja, jopa ääntä. Viime toukokuisessa Iloinen päivä perhepuistossa-tapahtumassa sai äänestää puumajaseikkailun, merirosvolaivan ja tivoliteeman välillä. Puumajaseikkailu voitti ylivoimaisesti.

Spielart toteuttaa uniikkeja, ainutlaatuisia leikkivälineitä. Tekijöiden taiteilijatausta näkyy mielikuvituksellisessa toteutuksessa. Suomalaisen Puuha Groupin maahantuoma leikkiväline kustantaa 226 000 euroa, mikä alittaa hankinnalle asetetun 250 000 euron kattohinnan. Materiaalina on paksua, Keski-Euroopassa kasvatettua ympäristösertifioitua puuta.

Halusimme jotain uutta ja vähän erilaista, juuri tähän paikkaan sopivaa välinettä, mikä tarjoaa leikkijöille erilaisia elämyksiä. Jotain sellaista mitä meillä ei vielä ole. Perhepuisto on kuitenkin uniikki paikka. Se tunnetaan laajalti ja sinne tullaan kauempaakin.

– suunnitteluhortonomi Anniina Saimakoski

Kokonaisuuteen kuuluu paljon kiipeilyä, metsän eläimiä, kuten tikka ja pöllö ja silmiään pyörittelevä peikkokin saattaa näyttäytyä. Integroidut valaisimet valaisevat leikit hämärän aikaan. Jotain hauskaa ja salaperäistä on siis luvassa. Jännittävät kiipeilyosuudet ovat suunnattu ja turvamitoitettu yli 5-vuotilaille. Kaikenikäisille on tasapainottelua ja maan tasalta löytyy myös mm. leikkikeittiö.

Nimikilpailussa haetaan osuvaa ja lahtelaista nimeä uudelle leikkivälineelle

Uuden leikkivälineen kunniaksi lanseeraamme nimikilpailun. Toivomme nimiehdotuksia kaikilta lapsilta ja lapsenmielisiltä. Nimi kaiverretaan puukylttiin, joka tulee näkyvälle paikalle osaksi leikkivälinettä. Parhaista nimiehdotuksista äänestetään voittaja Iloinen päivä Perhepuistossa -tapahtumassa 19. toukokuuta.

Nimiehdotuksia voi jättää 14. huhtikuuta asti.

Ehdota nimeä uudelle leikkivälineelle

Maksuton perhepuisto on avoinna ympäri vuoden

Perhepuisto on perustettu vuonna 1989. Lahden kaupungin pääperiaate on ollut alusta asti, että perhepuisto on kaikille avoin ja ilmainen.

Uuden tieltä purettava vanha leikkiväline on puiston ensimmäisiä. 90-luvulla pystytetty kiipeilyväline on palvellut hyvin ja ollut kovalla käytöllä. Siitä on jo osin purettu toimintoja pois turvallisuussyistä. Nyt se on käyttöikänsä päässä.

Perhepuiston keskiosassa, liikennekaupungin ja kerhotalon välisellä kukkulalla sijaitseva alue on kesän ajan työmaa-aluetta. Purkutöiden on tarkoitus olla tehty heinäkuun alkuun mennessä. Uusi väline on valmis leikkeihin lokakuun alkupuolella.

Lisätiedot

Anniina Saimakoski
suunnitteluhortonomi
Lahden kaupunki
anniina.saimakoski@lahti.fi
p. 044 482 0578

Rakennuttamiseen liittyvissä asioissa
projektipäällikkö
Kati Konivuori
kati.konivuori@lahti.fi
p. 044 416 4795

Kuva: Spielart

Launeen perhepuisto ja keskuspuisto