Hyppää sisältöön
Launeen perhepuiston linnan valaistus

Launeen perhepuisto ja keskuspuisto

Perhepuisto on leikittänyt lapsiperheitä vuosikymmenien ajan. Puisto on maksuton ja avoinna ympäri vuoden.

Launeen perhepuiston suurella leikkialueella riittää tekemistä ja ihmeteltävää monen ikäiselle. Perhepuistosta löytyy mm.  liikennepuisto, hämähäkki-kiipeilyteline, useita erikokoisia liukumäkiä sekä vesileikkialue.

Launeen perhepuisto kuuluu Lahden keskuspuiston laajempaan puistokokonaisuuteen arboretumin, kirsikkapuiston ja liikunnallisten alueiden kanssa. Alueelta löytyy muun muassa parkourpuisto, skeittialue ja koira-aitaus. Ympäröivästä Launeen vapaa-ajankeskuksesta löytyy lisäksi mm. minigolfrata, keilahalli ja kotieläinpiha.

Tervetuloa Launeelle viihtymään ja virkistymään!

Launeen perhepuisto saa uuden leikkivälineen

Luvassa on seikkailullinen ja uniikki kokonaisuus, mikä hakee inspiraationsa puumajaseikkailusta. Nimikilpailussa haetaan osuvaa ja lahtelaista nimeä uudelle leikkivälineelle. Toivomme nimiehdotuksia kaikilta lapsilta ja lapsenmielisiltä. Nimi kaiverretaan puukylttiin, joka tulee näkyvälle paikalle osaksi leikkivälinettä. Parhaista nimiehdotuksista äänestetään voittaja Iloinen päivä Perhepuistossa -tapahtumassa 19.toukokuuta.

Nimiehdotuksia voi jättää 14. huhtikuuta asti.
Lue lisää

Ehdota nimeä perhepuiston uudelle leikkivälineelle

Tutustu perhepuiston ja Launeen vapaa-ajankeskuksen palveluihin

Perhepuisto on avoinna aina, mutta tietyt välineet ja palvelut ovat käytössä rajatusti. 

Kausileikkivälineet ovat käytettävissä mahdollisuuksien mukaan: elokuusta toukokuun loppuun ma-pe klo 9-14 (säävaraus). Huomio! Ajalla 5.6.-28.7. ma-pe klo 9.30-16.30.

Kesäajan ohjattua toimintaa on maanantaisin, tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 10-14. Tarkempi kuvaus toiminnasta löytyy Facebook-sivuilta.

Wc-mökki on auki ma-to klo 9-15 ja pe klo 9-14. Juhannusaattona yleisövessat ovat suljettu.  Huomio! Ajalla 1.6.-13.8. wc-mökki on auki ma-pe klo 9-21 ja la-su klo 9-16. Lisäksi keskuspuiston yleisövessa on auki joka päivä klo 9-21.

Ajalla 27.-30.12.2023 wc-mökki on suljettu.

 • Uusi Launeen linna rakennettiin vuonna 2018. Linnassa on huomioitu eri-ikäiset leikkijät.

  Kiipeily- roikkumis- ja tasapainoilu-toimintojen lisäksi linnan pihalla ja muurien ulkopuolelle on sijoitettu mm. puheputkia, joiden avulla lapset voivat viestiä toisilleen.

  Linnan pihan keskellä on interaktiivinen Sona-tanssikaari. Kaaressa oleva liikekamera rekisteröi pelaajien liikkeet peli-alustalla ja pelaajat saavat palautetta musiikin ja äänien avulla.

  Launeen linnaa vartioi kiltti lohikäärme Lauha.

 • Avataan säiden lämmitessä.

 • Käytössä vuoden jokaisena päivänä.

 • Perhepuiston grillikatoksessa on kaksi grilliä, jotka ovat varattavissa Timmi tilavarausjärjestelmän kautta.

  Grillin varausaika on kaksi tuntia.
  Grillit ovat varattavissa 1.6.-13.8. ma-pe klo 9-21 ja la-su klo 9-16. Ja 14.8. alkaen ma-pe klo 9-14.

  Avaimet:
  Avaimet voi noutaa Lahti-pisteeltä varausvahvistusta vastaan.
  Avaimet myös palautetaan Lahti-Pisteelle viimeistään seuraavana arkipäivänä varauksesta.

  Varaaja huolehtii itse grillihiilien tuonnista, sekä sammutuspeitteestä. Polttopuiden käyttö grilleissä ei ole sallittua.

  Keskuspuistossa on pienehköissä saarekekumpareissa puita ja vapaata, avaraa nurmipintaa vapaata oleskelua ja evästelyä varten. Keväällä pilvikirsikat kukkivat näyttävästi valkoisten narsissien kanssa. Havupuusaarekkeina on makedonianmäntyjä ja lehtikuusia.

 • Wc-mökki on auki ma-to klo 9-15 ja pe klo 9-14. Juhannusattona yleisövessat ovat suljettu. Ajalla 1.6.-13.8. wc-mökki on auki ma-pe klo 9-21 ja la-su klo 9-16. Lisäksi keskuspuiston yleisövessa on auki joka päivä klo 9-21.

 • Arboretum, eli puulajipuisto, on puuvartisten kasvien näytealue kolmella uusiomäellä. Kasvilajeja lajikkeineen on yli 400. Lammikot keräävät vettä, ja vesi virtaa myös purossa. Kasvillisuus sijaitsee heimoittain. Istutukset aloitettiin vuonna 1992 ja suunnittelun perusteena oli III-vyöhykkeen kasvillisuuden menestyminen.

  Pihtojen pystyt pihkaiset kävyt, hevoskastanjan näyttävä kukinta tai isolehtisten jalopähkinöiden keltainen ruska ja katsuran syyslehtien vaniljan tuoksu jäävät helposti mieliin koululais- ja päiväkotiryhmille. Kotipuutarhuri voi tarkistaa kuinka isoksi ostettu taimi kotipihallakin kasvaisi.

  Katso arboretumin opastaulu

  • Minigolfkeskuksessa on 18-reikäinen kilpailurata ja 18-reikäinen Fun-Fun -perherata.
  • Lisäksi neljä padel-kenttää.
  • Kahvio ja terassi

  Minigolf Launeen verkkosivut 

   

   

 • Alueella on mahdollisuus skeitata, rullaluistella ja parkouria varten on telineitä.

 • Kesäisin kotieläinpihalla pääsee tutustumaan erilaisiin kotieläimiin, kuten koiriin, poneihin ja aaseihin, lampaisiin, vuohiin, ankkoihin, laamoihin, sikoihin ja kanoihin.

  Kotieläinpihalla on kahvila ja teatteri.

  Yli-Marolan 4H-kotieläinpihan verkkosivut

   

 • Keskuspuiston koirapuisto sijaitsee Tapparakadun laidalla. Koira-aitauksessa koirilla on oikeus juosta ja temmeltää vapaana.

 • Kaupunkijuna Puksu kuljettaa kesällä kävijöitä leppoisasti puistoon, keskustaan ja satamaan.

  Kaupunkijunan kyydissä näet mukavalla tavalla kaupungin eri kohteet yleisöajoilla. Puksu liikennöi kesäaikaan 2021, rajoitusten salliessa, maanantaista lauantaihin. Lähdöt Launeen Perhepuistosta. Tarkempi aloituspäivämäärä ja reitti julkaistaan myöhemmin. Kierros kestää noin 45 minuuttia.

  Puksun voi tilata myös yksityiskäyttöön. Puh. 050 543 8222.

 • Keskuspuiston iso tapahtuma-areena tarjoaa puitteet vapaamuotoisiin peleihin ja sovittaviin luvanvaraisiin tapahtumiin. Keväisin alueella vierailee kiertävä tivoli. 

 • Launeen vapaa-ajankeskukseen liittyvät omina maksullisina yrityksinään

 • Ulkokuntolaitteiden avulla voi monipuolistaa omaa ulkona liikkumista ulkoilun ja lenkkeilyn yhteydessä. Laitteet soveltuvat eri-ikäiselle aikuisväestölle kuntotasosta riippumatta. Liikkeet harjoittavat lihaskuntoa ja liikkuvuutta. Laitesarjan mukaan vastuksena toimii joko kehon oma paino tai siirrettävä painovastus.

  Laitteita ei ole tarkoitettu lasten käyttöön. Muista jättää pyöräilykypärä pois harjoittelun ajaksi. Laitteilla ei ole talvikunnossapitoa.

  Osoite: Launeenkatu 9

Kat­so Lah­ti-vin­kit ko­ti­maan mat­kai­luun!

Olemme mukana 100 syytä matkailla Suomessa -kampanjassa. Tervetuloa Lahteen leikkimään ja viihtymään!

Lumoava Perhepuisto ja muut kohteet
Launeen perhepuisto on osa keskuspuiston puistokokonaisuutta

Tervetuloa perhepuistoon!

Launeen perhepuiston osoite on Kaarikatu 26. Parkkialueita on kaksi: Tapparakadun puolella koirapuiston vieressä ja Kaarikadulla.

Perhepuiston edessä pysähtyy useita linja-autoja. Myös Sol Areenan edestä on puistoon lyhyt kävelymatka. Katso reitit ja aikataulut Lahden seudun liikenteen reittioppaasta.

Ohita upotus