Hyppää sisältöön

Nuorisopalveluiden ajanvaraukseton päivystys palvelee lahtelaisia nuoria

Nuorten psykososiaalinen tuki Dominon ja Etsivä nuorisotyön ajanvaraukseton päivystys toimii Lahdessa kahdessa eri paikassa. Maksuton palvelu on tarkoitettu 17–29-vuotiaille lahtelaisille nuorille. Päivystyksessä saa luottamuksellista tukea mieltä painaviin asioihin ja apua esim. viranomaisasioiden hoitoon.

Keskustassa, Kirkkokatu 21 E tiloissa päivystys on avoinna maanantaisin klo 14–16 ja tiistaisin klo 16–18. Nastolassa, Lekatie 1 tiloissa päivystys on avoinna parittomien viikkojen keskiviikkona klo 13–15.

Ajanvarauksettoman päivystyksen avulla pyritään matalan kynnyksen palveluun, missä mikään asia ei ole liian pieni tai suuri yhdessä ammattilaisten kanssa ratkottavaksi.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että 15–29-vuotiaat voivat huonoimmin maassamme nyt. Ikäryhmällä esiintyy mm. keskittymiskyvyn puutteita, tunteiden sääntelyvaikeuksia, riittämättömyyden tunteita, yksinäisyyttä sekä yhteisöjen puutetta. Nämä tutkimustulokset ovat mm. akatemiaprofessori, psykologian tohtori Katariina Salmela-Aron tutkimuksesta. Salmela-Aro, Helsingin yliopistosta on haastatellut 2500 eri asteilla opiskelevaa nuorta opettajineen aiheista opettajien ja oppijoiden into ja uupumus pandemian aikana sekä hyvinvointi.

Nuorten psykososiaalinen tuki Domino ja Etsivä nuorisotyö ovat Lahden kaupungin nuorisopalveluiden Nuorten tukipalveluiden yksiköitä.

Lisätiedot
Anu Siiteri
johtava ohjaaja
Nuorten psykososiaalinen tuki Domino
p. 050 518 4493
anu.siiteri@lahti.fi

Nuorten tukipalveluiden ajanvaraukseton päivystys