Hyppää sisältöön

Nuorten tukipalvelut

Nuoria varten

Nuorten tukipalveluissa meillä on kattava osaaminen erilaisiin nuorten elämäntilanteisiin. Nuorten työ- ja valmennuspalveluissa tarjoamme starttivalmennusta, monipuolisia työkokeilumahdollisuuksia ja palkkatuettua työtä. Etsivässä nuorisotyössä tuemme opiskelu- ja työelämän ulkopuolella olevia lahtelaisia nuoria. Psykososiaalinen tuki Dominossa tuemme nuoria kokonaisvaltaisesti, yksilöllisesti ja oikea-aikaisesti. Oppivelvollisuuden tuessa etsimme ratkaisuja nuorille, joiden oppivelvollisuuden suorittaminen on keskeytynyt toisella asteella.

Etsivä nuorisotyö

Etsivän nuorisotyön tehtävänä on tavoittaa ja auttaa 17–29-vuotiaita nuoria sellaisten palveluiden ja muun tuen piiriin, joilla edistetään heidän kasvuaan, itsenäistymistään, osallisuuttaan yhteiskuntaan ja muuta elämänhallintaa sekä pääsyään koulutukseen ja työmarkkinoille. Etsivä nuorisotyö perustuu nuoren vapaaehtoisuuteen ja nuoren kanssa tehtävään yhteistyöhön.

Nuorten työ- ja valmennuspalvelut

Nuorten työ- ja valmennuspalveluilla tarjoamme työkokeilua ja palkkatuettua työtä erimittaisissa jaksoissa työttömille 17–29-vuotiaille lahtelaisille (Auto, DraamaLaB, Media, Ohjaus, Puu- ja pintakäsittely, Sisustus ja verhoilu, Remontointi ja kunnossapito sekä Innostamo). Jakson aikana edistät omaa työllistymis- ja koulutuspolkuasi valmentajiemme tuella ja saat tarpeen mukaan tukea arjenhallintaan.

Starttivalmennus on lahtelaisille 15–25-vuotiaille tarkoitettua ryhmämuotoista valmennusta. Starttivalmennuksessa vahvistat arjenhallinnan taitojasi sekä opiskelu- ja työelämävalmiuksia. Starttivalmennuksessa teemme sekä ryhmä- että yksilöharjoituksia, jotka tukevat sinua pääsemään tavoitteisiisi

Oppivelvollisuuden tuki

Uutena nuorisopalveluiden työmuotona on oppivelvollisuuden tuki. Uusi oppivelvollisuuslaki (1214/2020) tulee voimaan 1.8.2021. Sen myötä oppivelvollisuus laajenee 18 ikävuoteen asti.  Oppivelvollisuuden tuessa suunnittelijan työnä on mm. oppivelvollisen ja hänen perheensä tukeminen sopivan opiskelupaikan löytämiseksi määräajan puitteissa.

Psykososiaalinen tuki Domino

Yksilötyö on tarkoitettu 17-25-vuotiaille nuorille, tarjoten yksilöllistä ja kokonaisvaltaista tukea mielen hyvinvointiin, kriisitilanteeseen, pahaan oloon, jaksamiseen, arjen sujumiseen, yksinäisyyteen tai esim. riippuvuuksiin liittyvissä asioissa. Tarjolla on myös seksuaalineuvontaa. Tavoitteena on elämäntilanteen kohentuminen ratkaisukeskeisen tuen avulla.

Jalkautuva ehkäisevä työpari työskentelee pääsääntöisesti kohdaten 13-17-vuotiaita nuoria. Nuorisotyöntekijät jalkautuvat nuorten vapaa-ajan viettopaikoille Lahden sekä Nastolan alueella 3–4 iltana viikossa sekä tapahtumissa. Tarkoitus on tulla nuorille tutuiksi ja päästä yhteisten keskustelujen äärelle.

Jengityö-hankkeen tavoitteena on nuorisorikollisuuden ja väkivallan vähentäminen ja ehkäisy Lahdessa. Hankkeessa on kolme työntekijää, joilla kaikilla on tuhti kokemus nuoruuden nurjemmasta puolesta. Jengityö tekee töitä alle 25-vuotiaiden nuorten parissa.

 

  • Nuorten tukipalvelut, hallinto

    Käyntiosoite

    Kirkkokatu 21 E, 15140 Lahti