Hyppää sisältöön

Opiskelijoiden lähtö vaikuttaa asukasluvun laskuun

Lahden väkiluku oli elokuun 2022 lopussa 119 943. Lahden kaupungin väkiluku on laskenut vuoden alusta 84 asukkaalla. Väestö väheni elokuussa 50 asukkaalla, sillä opiskelut alkavat elo-syyskuussa.

Syksyn alkaessa opinnot käynnistyvät eri opinahjoissa, ja myös lahtelaisopiskelijat muuttavat opiskelupaikkakunnilleen. Elo-syyskuu on Lahdessa niitä kuukausia, jolloin menetämme eniten väestöä juuri opintojen alkamisesta johtuen. Opiskelijoita lähtee meiltä enemmän muualle kuin muualta tulee Lahteen.

Kuntien välinen muuttoliike on kääntynyt laskuun. Lahti menetti tammi-elokuussa asukkaita muihin kuntiin 35 asukasta, kun esim. viime vuonna muuttovoittoa tuli 245 asukasta vastaavana aikana. Tammi-elokuun aikana tulomuuttoa Lahteen muista kunnista oli 3 892 ja lähtömuuttoa Lahdesta oli 3 927. Edellisen vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna tulomuutto Lahteen väheni 212 muutolla ja lähtömuutto Lahdesta väheni 78 muutolla.

Tähän mennessä kuluneen vuoden aikana on syntynyt 578 uutta lahtelaista ja kuolleita on 954. Luonnollinen väestönmuutos jatkuu siis edelleen selvästi negatiivisena. Syntyneitä oli 376 vähemmän kuin kuolleita.

Maahanmuutto Lahteen oli tammi-elokuussa 394 henkeä ja maastamuutto Lahdesta 128 henkeä. Maahanmuuttoja oli 266 enemmän kuin maastamuuttoja.

Lähde: Tilastokeskus, Väestötilastopalvelu

Lisätietoja väestönkehityksestä

Linkki väestökatsaukseen