Hyppää sisältöön

Oppiva-verkosto vauhdittaa oppimisen muutosta

Lahti on mukana 30 kunnan muodostamassa valtakunnallisessa OPPIVA-verkostossa, jossa yhdessä kehitetään opetusta, oppimista, suomalaista koulua ja varhaiskasvatusta.

– Kasvatuksen ja koulutuksen ammattilaisten yhteistyönä voimme syventää oppilaan omaa tapaa oppia, oppimisen laatua ja koulutuksen tasa-arvoa, taustoittaa perusopetuksen palvelupäällikkö Johanna Saastamoinen Lahden kaupungilta.

Oppiva-verkosto järjestää tapahtumia ja koulutuksia, jotka tuovat oppimisen ammattilaiset yhteen. Verkosto tukee oppimisen muutoksen johtamista kunnissa. Sen kautta on mahdollisuus vaikuttaa ja ottaa kantaa varhaiskasvatuksen ja koulutuksen muutoksiin ja uudistuksiin valtakunnallisesti.

Yhteistyö hyödyttää kaikkia opettajia ja lastentarhanopettajia, koulujen ja päiväkotien johtajia sekä kuntien opetus- tai sivistystoimen ammattilaisia, jotka haluavat olla mukana rakentamassa oppimisen tulevaisuutta.

Huoltajat voivat verkkokurssilla päivittää tietonsa peruskoulusta

Peruskoululaisten huoltajilla on mahdollisuus osallistua Koulukoulu-verkkokurssiin, joka päivittää vanhempien tiedot peruskoulusta.  Samalla voi syventää ymmärrystään koulun pedagogiikasta.

Koulukoulu on älylaitteella tai tietokoneella tehtävä lyhyt, maksuton verkkokurssi kaikille Suomen peruskoululaisten vanhemmille ja huoltajille. Tässä tavoitteena myös parantaa kodin ja koulun välistä yhteistyötä.

– Oppiva -verkoston tarjoamasta verkkokurssista kerrotaan lisää koulujen vanhempainilloissa syksyn aikana. Myös koulujen vanhempainyhdistykset voivat olla yhteydessä rehtoriin ja kysyä lisää, Saastamoinen sanoo.

Varhaiskasvatuspalveluista palvelupäällikkö Leena Miettinen kertoo, että varhaiskasvatuksessa Oppiva-verkoston mahdollisuuksiin parhaillaan perehdytään.
– Oppimisen tulevaisuus ja jatkumo varhaiskasvatuksesta kouluun kiinnostaa varmasti myös tulevien koululaisten huoltajia. Tämän päivän peruskoulu on taatusti jotain muuta kuin heidän omana aikanaan.

Parhaat kokemukset ja ideat laitetaan jakoon blogien, uutisten, videoiden ja podcastien muodossa.
– Kuntien kesken jaamme osaamista ja hyviä käytäntöjä, muun muassa tuotamme yhteistä materiaalia oppimisen ja opetuksen uudistamisen tueksi, toteaa Saastamoinen.

Lisätiedot

Lahden kaupunki, sivistyspalvelut, varhaiskasvatus- ja perusopetuspalvelut
Johanna Saastamoinen, opetuksen palvelupäällikkö, perusopetus, p. 044 416 3159
Leena Miettinen, palvelupäällikkö, varhaiskasvatus, p. 040 700 2340

https://oppivaverkosto.fi/