Hyppää sisältöön

Ota karttapalvelu käyttöön

Miltä Asemantaustassa näytti 1960-luvulla? Entä missä on lähin ulkokuntoilupaikka? Kovin kaukaa ei tietoja tarvitse hakea, koska näihin kysymyksiin löytyy vastaus Lahden karttapalvelusta.
Liikkujia Kivimaan uimahallin ulkokuntosalilla.

​Monia kiinnostaa, miten Lahti on kehittynyt vuosien varrella. Se selviää ilmakuvista, joita on aina 1940-luvulta lähtien. Myös nykyisestä kehityksestä saa tietoa, koska karttapalvelussa voi seurata kaavoitusta ja kaupunkisuunnittelua.

Kenen tahansa käytettävissä on tällä hetkellä noin 80 erilaista aineistoa. Karttapalvelusta näkee esimerkiksi eri puolilla kaupunkia sijaitsevat liikuntakohteet, koulut ja päiväkodit.

Aina ajantasainen kartta kaupungista

– Verkossa on muitakin hyviä karttapalveluita, mutta niissä tiedot saattavat laahata jäljessä. Lahden omasta karttapalvelusta löytyy ainutlaatuista tietoa kaupungista sekä varmasti ajantasaisimmat kartat, kertoo palvelua ylläpitävä paikkatietoinsinööri Sami Kajander.

Karttoja onkin useampaan tarpeeseen. Monelle tutuin lienee opaskartta, mutta esimerkiksi maastoa on hyvä tutkia maastokartasta ja suunnistuskartasta. Vinovalovarjostuskartta puolestaan paljastaa hienon harjumaaston muodot, ja Lahden korkein kohtakin selviää kiintopisteitä tutkimalla. Myös etäisyyksien mittaaminen onnistuu helposti.

– Kehitämme palvelua jatkuvasti ja lisäämme uusia aineistoja. Toiveitakin voi esittää. Kevään aikana paransimme palvelun helppokäyttöisyyttä ja vaihdoimme opaskartan värityksen. Myös aineistoja tuli lisää, kuten suunnistuskartta. Syksyn aikana lisäämme kartalle ainakin ulkoilureitit ja ladut, kertoo itsekin aktiivisesti pyöräilevä Kajander.

Tutustu karttapalveluun osoitteessa http://kartta.lahti.fi.