Hyppää sisältöön

Paavolan päiväkodissa ja Lähteen koulussa korona-altistuneita karanteeniin

Paavolan päiväkodissa ja Lähteen koulussa altistuneita on yhteensä 35. Karanteeniin on siirrytty terveysviranomaisten suosituksesta ja varotoimenpiteenä 28.11. alkaen.

Paavolan päiväkodissa ja Lähteen koulussa kummassakin on todettu koronatartunta yhdellä henkilökuntaan kuuluvalla. Paavolan päiväkodissa altistuneita on 11, osa heistä on jo karanteenissa Paavolan päiväkodissa aikaisemmin tällä viikolla esiin tulleen korona-altistuksen johdosta. Lähteen koulussa altistuneita on 24.

Hyvinvointiyhtymä on kartoittanut altistuneet ja pyrkii tavoittamaan heidät kaikki mahdollisimman pian. Päiväkodista ja koulusta on oltu yhteydessä altistuneiden lasten huoltajiin. Lisäksi päiväkodinjohtaja ja koulun rehtori ovat viestittäneet tilanteesta henkilöstölleen sekä kaikille huoltajille TietoEdun ja Wilma-palvelun kautta.

10 vuorokauden karanteeniaika lasketaan alkamaan altistustilanteesta. Hyvinvointiyhtymän tartuntataudeista vastaava määrää karanteenin altistumistietojen pohjalta, mikä kerrotaan karanteeniin jäävälle sekä puhelimitse että kirjallisesti. Päätöksessä on karanteenin päättymispäivä.

Paavolan päiväkodissa varhaiskasvatuspaikkoja on yhteensä 137 ja henkilöstöä 36. Lähteen peruskoulu on 900 oppilaan 1.–9. luokkien yhtenäiskoulu, jossa henkilöstöä on 100.

Altistumisesta ja karanteenista

Karanteeniin määrätään henkilöt, jotka ovat olleet lähikontaktissa tartuttavaksi arvioidun koronapositiivisen henkilön kanssa yli 15 minuuttia. Esimerkiksi käynti päiväkodin tai koulun tiloissa ei aiheuta toimenpiteitä. Hyvinvointiyhtymän infektioyksikkö arvioi altistumisen.

Karanteeniin määrättyjen henkilöiden perheitä ei aseteta karanteeniin, koska he eivät ole olleet lähikontaktissa tartunnan saaneeseen. Karanteeniin asetetun oireettoman henkilön lähipiiri ei ole tartuttava. Oireettomat perheenjäsenet voivat käydä koulussa ja töissä normaalisti, mutta heidän tulee tarkkailla terveydentilaansa erityisen huolellisesti.

Karanteeniin asetetuille toimitetaan virallinen päätös, joka oikeuttaa tarvittaessa alle 16-vuotiaan huoltajan jäämään kotiin lapsen kanssa, vaikka lapsi olisikin terve. Päätös perustuu tartuntatautilakiin.

Karanteeniin asetettuja pyydetään tutustumaan THL:n ohjeisiin, mitä karanteeni tarkoittaa.

Lisätiedot

Lahden kaupunki
vastuualuejohtaja Lassi Kilponen, p. 044 716 1328
Paavolan päiväkodin johtaja Minna Halme, p. 050 398 5476
Lähteen koulun rehtori Esko Taipale, p. 050 559 7807

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä
infektioylilääkäri ville.lehtinen@phhyky.fi