Hyppää sisältöön

Päijät-Hämeen keskeisempien katujen ja viheralueiden urakoitsija vaihtuu

Lahden keskusta-alueen kadun kunnossapidon ja viherhoidon urakoitsija vaihtuu 1.10.2020 alkaen. Urakka-alue sijaitsee Lahden kaupungin läntisen osan keskellä, pitäen sisällään Kartanon, Keski-Lahden, Asemantaustan ja Paavolan kaupunginosat.
Kartakuvan päälle rajattu punaisella keskustan urakka-alueen rajaus.
Keskustan urakka-alue punaisella rajattuna.

Aluetta menestyksekkäästi hoitaneen työyhteenliittymän TYL V2 (Viherpalvelut Hyvönen Oy ja VRJ Etelä-Suomi Oy) sopimuskausi päättyy 30.9.2020. Keskustan uutena urakoitsijana aloittaa Destia Oy, jolla on tällä hetkellä urakka-alueet myös Lahden pohjoisissa kaupunginosissa sekä vanhan Nastolan kunnan alueella. Urakka-aika on viisi vuotta.

Ympäristöystävällisillä menetelmillä kohti parempaa kaupunkiympäristöä

Lahden kaupunki ja Destia Oy ovat sitoutuneet ympäristöystävällisiin hoidon toimintatapoihin. Nyt alkavassa urakassa urakoitsija on luvannut mm. pitää talvikunnossa 20 km kevytväyläverkkoa harjausmenetelmällä. Urakassa toteutetaan liukkaudentorjuntaa ympäristöystävällisellä kemikaalilla sekä hiekoittamalla. Suolan käyttö on kielletty. Urakan kunnossapitotöissä käytettävät kuorma-, henkilö- ja pakettiautot sekä yleisimmät työkoneet täyttävät tiukat päästövaatimukset.

Kuvituskuva, jossa näkyy osittain puistossa olevat puistoroskastia ja pullokeräyspiste sekä puistopenkki.

Palautetta otetaan vastaan ja asioista tiedotetaan

Urakoitsijalle kuuluu palautejärjestelmien palautteiden käsittely ja niihin vastaaminen. Ensisijainen katujen, pyöräteiden, puistojen ja muiden yleistenalueiden palautekanava on kadunhoidon palvelunumero 020 433 3600 (pvm). Palvelunumerossa vastataan 24/7 hoitoon liittyvissä asioissa ja numero kattaa kaikki kaupungin hoitoalueet. Sähköisen palautelomakkeeseen pääsee kaupungin verkkosivuilta.

Urakka-alueen keskeiseen sijaintiin liittyen kunnossapitoon sisältyy paljon tiedottamista ja viestintää. Kaupunki ja Destia Oy tiedottavat ajankohtaisista asioista myös sosiaalisen median kanavissa. Näin poikkeustilanteet ja muut erityiskohteet tulevat huomioiduksi nopeasti saavuttaen mahdollisimman monet alueiden käyttäjät.

Kunnossa kaiken aikaa kaikkialla

Destia Oy kunnossapitää jatkossa kaupungin keskustan yleiset alueet, joka käsittää noin 1 000 000 m2 ajoratoja sekä 500 000 m2 jalankulku- ja pyöräilyväyliä. Puisto- ja katuviheralueiden kuten käytävien, kenttien, nurmikoiden, pensasryhmien, perennojen ja niittyjen yhteenlaskettu hoitoala on noin 92 ha.

Huomioidaan kuitenkin vielä, että uuden urakoitsijan toiminnan aloitus ei muuta kiinteistöille kuuluvia kadun hoitotöitä. Kiinteistöille kuuluvista hoitotöistä lisää kaupungin nettisivuilla.

Kiitos menneestä kaudesta TYL V2 ja tervetuloa Destia Oy keskustan alueelle!

Lisätietoja:

Aihealueet