Hyppää sisältöön

Palveluseteliasiakkailta kysytään mielipidettä palvelusetelistä ja yksityisen varhaiskasvatuksen sisällöistä

Lahden kaupunki kysyy yksityisten päiväkotien palveluseteliasiakkailta mielipidettä palveluseteliasiakkaaksi hakeutumisesta, palvelusetelisääntökirjan käytänteistä sekä yhteistyön sujumisesta. Lisäksi asiakkailta kysytään mielipiteitä yksityisen varhaiskasvatuksen sisällöistä.

Kysely toteutetaan 9. – 22.1.2023. 

Asiakasperheet saavat kyselyn vastauslinkin omalta päiväkodiltaan. Vastauslinkki löytyy myös varhaiskasvatuksen verkkosivuilta  

Varhaiskasvatuksen palveluseteli on ollut käytössä kesäkuusta 2018. Palvelusetelin säännöllinen arviointi ja käyttökokemukset ovat tärkeitä sen edelleen kehittämiseksi. Tänä vuonna asiakasperheiden mielipiteitä toivotaan myös palveluseteliyksiköiden varhaiskasvatuksen toteuttamisesta. Arviointikyselyn tuloksista tiedotetaan maaliskuun 2023 loppuun mennessä.  

Edellisen kerran palautekysely toteutettiin keväällä 2021. Silloin vastausten perusteella palveluseteliasiakkaaksi hakeutumisen prosessi koettiin helpoksi ja yhteistyö yksityisten päiväkotien kanssa sujuvaksi.   

Kehittämiskohteeksi nousi asiakkaiden palvelusetelisääntökirjaan tutustuminen ennen palveluseteliasiakkaaksi hakeutumista. Kehittämistoimenpiteenä varhaiskasvatuksen palveluohjaus ja yksityiset palveluntuottajat ovat osaltaan pyrkineet ohjaamaan asiakasperheitä jo hakeutumisvaiheessa tutustumaan palvelusetelisääntökirjaan.  

Lisätietoja

Suvi Ruusunen
Varhaiskasvatuksen palvelupäällikkö
suvi.ruusunen@lahti.fi
p. 050 539 1651